Spitalul Judeţean Sibiu suplimentează cu 78 numărul paturilor destinate pacienţilor infectaţi cu coronavirus

Spitalul Judeţean Sibiu suplimentează cu 78 numărul paturilor destinate pacienţilor infectaţi cu coronavirus

Spitalul Judeţean Sibiu suplimentează cu 78 numărul paturilor destinate pacienţilor infectaţi cu coronavirus, prin transformarea în ”zonă roşie” a unor clădiri medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

”În contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19 care necesită spitalizare, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu împreună cu Instituţia Prefectului - Judeţul Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, ISU SIBIU şi Direcţia de Sănătate Publică Sibiu au hotărât implementarea unor măsuri suplimentare pentru gestionarea pandemiei. Astfel, numărul paturilor destinate pacienţilor Covid pozitiv care au nevoie de internare va creşte cu 78, prin transformarea clădirilor medicale în zonă roşie”, a transmis, luni seară, Spitalul Judeţean Sibiu.  
 
Sursa citată a precizat că şi activitatea din zona "verde" va continua, prin relocarea secţiilor din pavilioanele medicale în pavilionul Oftalmologie.  
 
”Măsura este implementată cu scopul de a reduce din presiunea constant ridicată determinată de valul pandemic 4 atât în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului, care funcţionează ca zonă de triaj pentru toţi pacienţii Covid din judeţ, cât şi la nivelul secţiilor spitalului”, a mai transmis unitatea medicală.  
 
În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 32.974  persoane (147 persoane confirmate în ultimele 24 de ore dintre care 5 reinfectate).
 
Până la data curentă au fost vindecate 24.964 de persoane, iar 1.225 persoane au decedat (9 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv.
 
La ora 08:00, erau spitalizate un număr de 410 persoane, dintre care pe ATI 48 persoane (44 adulţi, 4 copii). 
 
În municipiul Sibiu, rata de infectare este de 11,26 la mie, în timp ce în judeţ a ajuns la 6,82 la mie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările