Funcţionari de la Consiliul Local Ocna Sibiului, trimişi în judecată pentru conflict de interese şi abuz în serviciu

Funcţionari de la Consiliul Local Ocna Sibiului, trimişi în judecată pentru conflict de interese şi abuz în serviciu

Patru funcţionari de la Ocna Sibiului, o angajată a Finanţelor de la Sibiu şi un membru consultant într-o comisie de licitaţii sunt acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia de comiterea mai multor infracţiuni.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel  (PCA) Alba Iulia au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, respectiv Ciocoiu Muntiu Constantin - funcţionar public în cadrul Consiliului Local Ocna Sibiului, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese (2 infracţiuni) şi abuz în serviciu; Banciu Gheorghe, Orlăţan Florin Ioan, Cristea Ioan, funcţionari în cadrul aceluiaşi consiliu local, acuzaţi de asemenea de abuz în serviciu;  Pribeagu Florentina – funcţionar public în cadrul D.G.F.P.J. Sibiu, acuzată de neglijenţă în serviciu şi Besoiu Ioan – membru consultant în comisia de licitaţii constituită la nivelul Consiliului Local Ocna Sibiului, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. 
 
”Cu referire la infracţiunea de abuz în serviciu în varianta obţinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial, s-a reţinut că inculpaţii Ciocoiu Muntiu Constantin, Banciu Gheorghe, Orlăţan Florin şi Cristea Ioan în calitate de funcţionari publici în cadrul Consiliului Local Ocna Sibiului şi membri într-o comisie de licitaţie constituită la nivelul acestui consiliu, în vederea concesionării a şase parcele de teren proprietate publică, în perioada noiembrie - decembrie 2011, cu ştiinţă şi-au încălcat atribuţiile de serviciu privind desfăşurarea lucrărilor acestei comisii, cauzând astfel o vătămare intereselor legitime ale unuia dintre participanţii la licitaţie şi totodată obţinerea de către alţi doi participanţi a unor avantaje necuvenite. 
 
În privinţa inc. Pribeagu Florentina s-a reţinut încălcarea din culpă a atribuţiilor sale de serviciu în calitate de membru din partea D.G.F.P.J. Sibiu al acestei comisii de licitaţie. 
 
Referitor la inc. Besoiu procurorii au stabilit că acesta, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale şi membru consultant în comisia de licitaţie, fără a avea calităţile cerute de lege a procedat, în înţelegere cu inculpaţii Ciocoiu Muntiu Constantin, Banciu Gheorghe, Orlăţan Florin şi Cristea Ioan, la întocmirea mai multor documente cu scopul de a-i ajuta şi a le înlesni acestora îndeplinirea actelor defectuoase ce au dus la vătămarea intereselor legitime ale unuia dintre participanţii la licitaţie, respectiv la obţinerea de foloase necuvenite de către alţi doi participanţi. 
 
Cu referire la infracţiunile de conflict de interese pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ciocoiu Muntiu Constantin s-a reţinut că în perioada noiembrie – decembrie 2011 acesta a participat în calitate de funcţionar public, membru al comisiei de licitaţie la luarea unor decizii prin care s-au obţinut foloase patrimoniale de către o societate comercială de la care a beneficiat în luna octombrie 2011 de anumite foloase. 
 
În aceeaşi perioadă şi în aceeaşi calitate a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru o altă societate comercială participantă la licitaţie – persoană juridică faţă de care s-a aflat în relaţii comerciale în ultimii 5 ani (derulate prin intermediul S.C. Lacurile Naturale Ocna Sibiului la care inculpatul deţinea calitatea de membru în consiliul de administraţie şi care a încheiat în luna iulie 2011, cu aceeaşi persoană juridică participantă la licitaţie, un contract de închiriere a unui alt teren proprietate publică a oraşului Ocna Sibiului)”, se arată în comunicatul PCA Alba. 
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Sibiu.
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Un taximetrist şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier petrecut marţi seara pe drumul ce leagă municipiul Sibiu de oraşul Cisnădie.
 
 
Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Sibiu, comisar şef Alin Pahonţu, a fost implicat într-un accident rutier petrecut în comuna argeşeană Lereşti.
 
 
Un bărbat de 49 de ani şi-a pierdut viaţa astăzi după ce peste el s-a prăbuşit un mal de pământ, pe strada Săcel din Sibiu.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările