Sibiu: Mobila second-hand, mai scumpă ca cea nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Mobila second-hand, mai scumpă ca cea nouă
Sibiu: Mobila second-hand, mai scumpă ca cea nouă

Criza financiară a lovit şi afacerile cu mobilă la mâna a doua, vânzările atingând cote minime. Mobilă second-hand nu înseamnă deloc preţuri mai mici pentru buzunare strâmtorate, ci calitate extra.

În timp ce un proprietar de magazin de mobilă la mâna a doua deschis recent în Sibiu spune că va trage curând obloanele pentru că afacerea nu merge, un agent de vânzări de la un alt depozit declară ca i-au scăzut vânzările cu peste 50 de procente. În oraşul de pe Cibin există trei magazine care oferă spre vânzare piese deja folosite pentru mobilat locuinţe. Un tur prin ele poate da multe idei de amenajare celor care sunt în căutare de mobilă de calitate cu un desing care să nu fie desuet, dar sunt tot mai puţini cei care le trec pragul. Clienţii şi-au redus considerabil numărul în ultimele şase-opt luni, criza economică mondială care s-a propagat în toate mediile sibiene făcându-i pe oameni să-şi reconsidere priorităţile şi să lase remobilarea caselor pe un ultim loc. "Vânzările au scăzut la jumătate de când a venit criza iar proprietarii au făcut restructurări la jumătate din personal. Şi termenul de livrare s-a mărit de la două luni la trei, pentru că nu sunt vânzări. Nu poţi trimite camionul gol din Germania. Dacă nu ai cu ce să-l umpli, aştepţi", declară Ilie Daniel Gabor, tehnician Florimpex.

Începerea anului universitar va revigora vânzările
Ilie Daniel Gabor speră ca această afacere să poate supravieţui recesiunii economice. Indiferent cât va dura perioada crizei, este chiar convins că din toamna, odată cu venirea studenţilor din vacanţă pentru începutul anului universitar, piaţa va fi revigorată. "Aşa se întâmplă în fiecare an, toamna se vinde mai bine decât în restul anului. Totdeauna sperăm că începutul şcolii creşte vânzările. Vin studenţii, cumpără saltele, birouri, dulapuri, mese, scaune. Aleg mobilierul second hand pentr că este de calitate superioară şi au design deosebit", precizează domnul Gabor.

Mai scumpă, dar calitate superioară
Motivul principal pentru care oamenii îşi cumpără lucruri deja folosite este preţul, care le face mai accesibile celor cu buzunarul mic. Dar când preţul obiectului second-hand îl depăşeşte pe cel al produselor noi, explicaţia este alta: oamenii vor calitate. Aşa cum mulţi au preferat de-a lungul ultimilor ani să-şi cumpere o maşină la mâna a doua din ţări vest europene pe motiv că este mai bună decât una nouă autohtonă, sibienii au găsit o alternativă deloc de neglijat în mobilierul second-hand adus din Germania. Posibilitatea de a cumpăra cu aceeaşi bani sau o idee mai mulţi decât preţul afişat la mobila din pal care se vinde în cele mai multe magazine din ţară i-a făcut şi pe sibieni să aleagă piesele din esenţe nobile şi rezistente, cu finisaje de calitate. Atâta timp cât mobila second-hand nu este depăşită de modă şi este recondiţionată, satisfacţia de a amenaja o încăpere sau chiar toată locuinţa cu astfel de produse este de nepreţuit.

Dulap din cireş, ca nou, 720 de lei
De la mobilier de grădină la dormitoare opulente, orice se poate găsi la depozitele second-hand. Piesele nu depăşesc 15 ani în vechime şi sunt în cea mai bună condiţie. Saltelele din latex pentru o persoană costă de la 120 la 200 de lei, o comodă din brad este 240 de lei, un dulap de cireş pentru dormitor se cere cumpărat pentru 720 de lei iar o vitrină somptuoasă din nuc face 4.600 de lei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite