Notarul Răzvan Mărginean şi ceilalţi inculpaţi din dosarul cămătăriei de la Sibiu vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv

Notarul Răzvan Mărginean şi ceilalţi inculpaţi din dosarul cămătăriei de la Sibiu vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursurile declarate de notarul Răzvan Mărginean şi alţi trei inculpaţi la menţinerea măsurii de arestare preventivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Notarul şi alţi trei inculpaţi, respectiv Mihai Cornea, Nicolae Şandru şi Ioan Tanciu au declarat recurs după ce, pe 13 iunie, Curtea de Apel Alba Iulia a decis că inculpaţii din dosarul cămătăriei de la Sibiu vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv. 

Dosarul s-a judecat la Bucureşti, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 21 iunie, instanţa supremă a respins recursurile, astfel că aceştia vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv. 

Notarul Emilian Răzvan Mărginean şi alţi 13 inculpaţi au fost trimişi în judecată în luna aprilie a acestui an. Membrii grupării sunt acuzaţi de constituire, sprijinire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, fals intelectual, cămătărie şi spălare de bani. Pe numele notarului Răzvan Mărginean planează patru capete de acuzare: sprijinire de grup infracţional organizat, complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la şantaj şi fals intelectual. 
 
Gruparea a acţionat între 2008 şi 2012, iar membrii acesteia acordau împrumuturi cu camătă şi majorau ulterior, în mod nejustificat, dobânzile stabilite iniţial. Banii erau recuperaţi prin ameninţări şi acte de violenţă, prin şantaj asupra părţilor vătămate sau membrilor familiilor acestora. La final, în contul „datoriilor”, oamenii îşi pierdeau bunurile aflate în proprietatea lor sau a rudelor. 
 
De asemenea, o parte din membrii grupării, inclusiv notarul Mărginean, sunt acuzaţi că au fost implicaţi şi în înşelăciuni cu mansarde şi apartamente nou-construite în Sibiu
 
Prejudiciul estimat în dosar depăşeşte 1 milion de euro. 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările