S-a redeschis Centrul Stomatologic Universitar, după ample lucrări de modernizare

S-a redeschis Centrul Stomatologic Universitar, după ample lucrări de modernizare

Centrul Stomatologic Universitar a fost redeschis dupa ample lucrari de modernizare - Foto Consiliul Judetean Sibiu

Centrul va avea activitate de permanenţă 24 de ore din 24 pentru urgenţele stomatologice, iar persoanele considerate cazuri sociale primesc asistenţă medicală gratuită.

 
Lucrările la Centrul Stomatologic s-au desfăşurat în două etape, şi au fost finanţate de către Consiliul Judeţean Sibiu. În prima etapă a fost modernizat etajul II, lucrările constând în amenajarea blocului operator de anestezie locoregională aseptic şi locoregională septic, precum şi a Urgenţei Stomatologice, lucrări de montare şi tapetare a pardoselilor şi pereţilor cu covoare de linoleumuri speciale, înlocuire conducte de apă rece, apă caldă menajeră şi canalizare, lucrări de refacere a instalaţiilor electrice. Valoarea lucrărilor a fost de  320.059,13 cu TVA inclus. 
 
În etapa a doua, lucrările au continuat la etajul I respectiv parterul Centrului Stomatologic Universitar şi au constat în reparaţii la hidroizolaţia terasei, înlocuiri si modernizări la instalaţiile electrice aferente parterului si etajului 1 şi înlocuiri şi modernizări la instalaţiile sanitare si de canalizare aferente parterului si etajului 1. Valoarea lucrărilor a fost de  349.713,64 lei cu TVA inclus. 
 
Ca urmare a parteneriatului încheiat între Consiliul Judeţean Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu - Facultatea de Medicină „Victor Papilian” şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, prin care etajele I şi II ale Clinicii de Stomatologie au fost date în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 5 ani Facultăţii de Medicină, Universitatea „Lucian Blaga” a dotat cabinetele cu aparatură stomatologică performantă. 
 
„Modernizarea Centrului Stomatologic Universitar Sibiu a  fost un proiect deosebit de ambiţios şi util, un parteneriat fructuos între Consiliul Judeţean Sibiu, care a asigurat finanţarea pentru lucrări, Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din cadrul ULB Sibiu, care a avut de asemenea o contribuţie financiară semnificativă prin dotarea cu aparatură performantă şi instituţia noastră. Ca urmare a finalizării lucrărilor, sibienii au  la dispoziţie un centru modern şi complet utilat, conform standardelor în domeniu, ceea ce este un mare câştig pentru medicina sibiană", a spus Vasile Spinean, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. 
 
Odată cu lucrările de modernizare, la Centrul Stomatologic s-au înfiinţat şi o serie de servicii noi. Astfel, Compartimentul Clinic de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, prin staţionar si internări de zi, s-a extins prin înfiinţarea compartimentului de A.T.I./O.M.F şi a blocului operator O.M.F. 
 
Ambulatoriul integrat de specialitate în Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Implantologie şi Medicină Dentară, care va avea activitate de învăţământ (studenţi/rezidenţi/studenţi doctoranzi ai Facultăţii de Medicină - ULBS, în programele de licenţă Medicină, Medicină Dentară, Tehnică Dentară, pentru specialităţile Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Chirurgie Dento-Alveolară, Endodonţie, Parodontologie, Protetică Dentară, Pedodonţie-Ortodonţie); activitate clinică şi de cercetare (în noul Centru de reabilitare complexă implanto-protetică); activitatea medicală a serviciilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu; activitate de permanenţă (24 ore din 24), prin Cabinetul de Medicină dentară de urgenţă şi prin linia de gardă de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială; asistenţă medicală gratuită pentru cazurile sociale (persoane defavorizate, grupuri vulnerabile); activitate şi preocupări în patologia vârstnicilor şi a copiilor; propriile servicii de sterilizare în Medicină Dentară şi Chirurgia Oro-Maxilo-Facială, cât şi de radiologie dentară.  
 
Vă mai recomandăm:

Străzile Vasile Cârlova şi Oaşa intră în reparaţii

Date fiind temperaturile ridicate din această perioadă DPC va începe lucrările de reparaţii pe încă două străzi din Sibiu, şi anume strada Vasile Cârlova şi strada Oaşa.

Wizz Air zboară din iunie de la Sibiu la Londra

Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, a anunţat joi o nouă rută de la Sibiu către Londra Luton, începând cu 14 iunie. Pentru început, vor fi două zboruri pe săptămână.

Paisprezece străzi intră în reparaţii în prima jumătate a anului

În prima jumătate a acestui an la Sibiu au fost programate să intre în reparaţii 14 străzi, printre care strada Transilvaniei, strada Maramureşului şi mai multe străi din cartierul Vasile Aron.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările