Regele romilor, Florin Cioabă, a ieşit din comă. Acesta va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Regele romilor, Florin Cioabă, a ieşit din comă. Acesta va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Florin Cioabă, autointointitulatul rege al romilor, a ieşit din coma indusă de medici, după ce în cursul zilei de luni suferise un preinfarct. Cioabă rămâne internat la clinica din Antalya.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Starea autointitulatului rege al romilor s-a îmbunătăţit în cursul zilei de astăzi. "De vreo oră a dat primul semn, a ieşit din comă, ne luptăm în continuare, a fost ca o rază de soare pentru noi faptul că a ieşit din comă", a declarat pentru Adevărul Dorin Cioabă, fiul lui Florin Cioabă.
 
Potrivit acestuia, medicii au spus că este nevoie de o intervenţie chirurgicală în cazul tatălui său, însă doar după ce va fi stabilizat. "Va fi nevoie de intervenţie chirurgicală, dar după ce îl stabilizăm", a mai spus Dorin Cioabă.
 
Potrivit acestuia, nu s-a stabilit încă dacă regele va fi transferat la Bucureşti sau operat în Antalya, existând inclusiv posibilitatea ca o echipă de medici români să se deplaseze acolo. Dorin Cioabă este în legătură permanentă cu autorităţile de la Bucureşti. 
 
Regele Cioabă a suferit un preinfarct luni, 12 august, în timp ce se întorcea din concediu din Antalya, şi până astăzi a fost în comă indusă de medici.
 
În vârstă de 58 de ani, Florin Cioabă este originar din judeţul Gorj, din localitatea Târgu Cărbuneşti, şi este fiul lui Ion Cioabă, bulibaşă al rromilor din România, care s-a autoproclamat în anul 1992 ca "rege internaţional al tiganilor". 
 
După moartea tatălui său, care s-a stins în anul 1997 în urma unui infarct miocardic, Florin Cioabă a moştenit titlul de rege al romilor iar anul acesta, pe 8 aprilie, a fost ales preşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor. 
 
În perioada 1996-2000, Florin Cioabă a fost consilier judeţean la Sibiu. La alegerile locale din vara anului 2000, a candidat la funcţia de primar al municipiului Sibiu din partea Centrului Creştin al Romilor, apoi la alegerile locale din iunie 2008 a ocupat primul loc pe listele Alianţei pentru Unitatea Romilor, pentru Consiliul Judeţean.
 
Vă mai recomandăm: 

VIDEO-FOTO Acasă la familia Cioabă. Tablouri de familie, mobilă clasică şi acvarii uriaşe cu peşti exotici

VIDEO Dorin Cioabă, fiul regelui romilor, s-a făcut mediator cu acte în regulă. Primele două cazuri au fost mediate astăzi la Sibiu

Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor de la Sibiu, a fost ales preşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: