Notarul Emilian Răzvan Mărginean a fost reținut în dosarul cămătăriei de la Sibiu, alături de alte cinci persoane

Mărginean și alți cinci membri ai grupării destructurate luni la Sibiu au primit mandate de reținere și urmează să fie prezentați Curții de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Notarul sibian și cinci din membrii rețelei de cămătărie de la Sibiu au primit în noaptea de luni spre marți mandate de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marți să fie prezentați Curții de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit DIICOT, membrii grupării au obţinut  beneficii financiare substanțiale  din săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, șantaj, cămătărie și spălare de bani. VIDEO Descinderi ale mascaţilor la membrii clanurilor Lenis şi Cornea din Sibiu. Printre învinuiţi se află doi notari cunoscuţi

Anchetatorii au identificat 15 persoane pe care membrii grupării le-au împrumutat cu sume de bani în valută, pentru care încasau dobânzi substanțiale. Mai mult, pentru a se asigura că-și recuperează banii, membrii grupării și-au obligat victimele să garanteze împrumuturile cu locuințe sau terenuri.

”Actele erau întocmite în majoritatea cazurilor la Biroul Notarial al unuia dintre invinuiți, la solicitarea și conform indicațiilor membrilor grupării  și cu sprijinul unei angajate din cadrul OCPI Sibiu, care asigura în mod preferențial obținerea certificatelor de carte funciară. Notarul  public  primea  comisioane substanțiale, în schimbul sprijinului acordat membrilor grupării la înșelarea părților vătămate, cu ocazia semnării contractelor de împrumut”, spun anchetatorii.

Potrivit acestora, după semnarea contractelor de împrumut membrii grupării exercitau violențe asupra victimelor, le șantajau și le amenințau, pentru a le determina să plătească  sumele de bani și dobânzile.

Prejudiciul calculate în dosar depășește un million de euro.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările