Faust s-a jucat cu casa închisă la Bruxelles

Faust s-a jucat cu casa închisă la Bruxelles

José Manuel Durão Barroso, printre spectatorii spectacolului sibian

Potrivit reprezentanţilor teatrului sibian, la cererea publicului, au fost deschise liste nominale pentru fiecare reprezentaţie. Printre spectatori s-a numărat şi preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITIŢI ŞI:

Opt morţi în şapte zile, pe şoselele din Sibiu

Slimnicul este în doliu. Cei doi frați care se ocupau de cetate și un bărbat care avea 7 copii, morți în accidentul de la Cristian

Lucian Gancea a fost înmormântat duminică  GALERIE FOTO

Spectacolul „Faust“, în regia lui Silviu Purcărete, a fost prezentat la Bruxelles în 12, 13, 14 și 15 octombrie, la invitația Teatrului Național al Comunității Franceze din Belgia.  
Producția Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu a fost prezentată în fața a peste 1000 de cumpărători de bilete achiziționate atât în Belgia, cât și în Luxemburg, Franța și Marea Britanie.  
La eveniment au participat 600 de ambasadori UE, secretari de stat, șefi de cabinet, reprezentanți NATO, directori de centre culturale, selecționeri pentru festivaluri, critici, jurnaliști, regizori și actori europeni.
Turneul de la Bruxelles a avut loc sub înaltul patronaj al Președintelui României și a fost realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Institutului Cultural Român și al Wallonie Bruxelles International.
Spectacolul a fost prezentat la halele Tour & Taxis, în centrul capitalei Belgiei.

Spectacolul „Faust” a obţinut premiul pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal și premiul pentru cea mai bună scenografie la Gala Premiilor UNITER 2008, participare la Festivalul Goethe de la Frankfurt în 2008 și la Festivalul Internațional de Teatru de la Edinburg 2009 în selecția oficială, Herald Angel Award 2009 şi Premiul de Excelență la Gala Premiilor UNITER 2010.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările