Clienții unei cafenele din Sibiu își beau cafeaua pe mașini de cusut GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii şi sibienii care trec pragul unei cafenele deschise recent în Sibiu au parte de o experienţă cel puţin inedită. Proprietarul a cumpărat 15 maşini de cusut vechi, pe care le-a transformat în mese pentru clienţi, fiecare dintre ele fiind ”botezată” cu numele unei capitale europene. De altfel, întreg localul este decorat cu antichități, iar pe bar este așezată o mașină de cusut veche, marca Singer.

Cafeneaua este situată în central orașului, aproape de sala Thalia, iar proprietarul povestește că au muncit 11 luni pentru a le oferi clienților și turiștilor o altfel de varinată de a savura o cafea bună.

”O parte din idei îmi aparțin mie, cealaltă parte unui prieten designer, și am fost liberi, nu am avut bariere, 11 luni am avut timp să ne gândim și să achiziționăm cam tot ce ne-am dorit. Ideea era să fie altceva, nu doar o masă și patru scaune, dacă vrei să mergi la o cafea să ai și ce să admiri, să nu te plictisești, să nu te uiți la televizor, o locație unde să vii cu prietenii să povestești nu să stai să le povestești la televizor sau la telefon, cum era odată, când nu aveai telefoane mobile și nici prea multe știri, le auzeai doar din gură în gură și le povesteai la cafea, în cafenele”, povestește Marius Rafa, patronul localului.

Cafea pe mașina de cusut

Clienții care îi trec pragul au parte de o surpriză, în momentul în care iau loc la mese. Acestea sunt de fapt mașini de cusut vechi, cumpărate din târguri sau de la anticari, de la care s-a păstrat doar partea de jos, cu mecanismul original, pentru că altfel ocupau prea mult spațiu.



 ”Nu văd prea multe mese care să se potrivească aici, în decorul nostru, pur și simplu am văzut una în târg și am zis că asta vrem, mașini de cusut”, adaugă Marius Rafa. 

Tavan tapetat cu partituri de pian vechi de 100 de ani

La fel ca și mașinile de cusut, și scaunele sunt cumpărate de la colecționari de antichități sau din târguri de profil. Unul dintre tavane este tapetat cu partituri de pian vechi din 1911, iar un altul, cu vederi vechi din toată lumea. Clienții pot savura aici și băuturi tradiționale, cum este țuica de casă, dar și vinul baronului Bruckenthal, produs de promovare al Muzeului Național Brukenthal, cafeneaua fiind singura din Sibiu unde poate fi savurat produsul. În meniu, produsele tradiționale sunt marcate cu steagul României, iar vizitatorii sunt încântați de ceea ce descoperă aici și se fotografiază cu mașinile de cusut. 

Toată investiția, respectiv restaurarea spațiului plus bunurile cumpărate, se ridică la câteva zeci de mii de euro. Alături de sibieni și turiști, trec pragul cafenelei și foarte mulți artiști, după spectacolele susținute la sala Thalia.


 





image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite