Cinci vitezomani au rămas fără permis în doar patru ore, pe panta Cristianului

Cinci vitezomani au rămas fără permis în doar patru ore, pe panta Cristianului

Şoferii au fost opriţi la intrarea în Sibiu dinspre Cristian

Chiar dacă limitarea în zonă este de 70 de kilometri la oră, cinci şoferi au fost înregistraţi de aparatele radar rulând cu viteze curprinse între 121 şi 130 de kilometri la oră. Cu toţii s-au ales cu permisul suspendat pentru următoarele 90 de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toţi cei cinci au fost traşi pe dreapta duminică dimineaţa de poliţiştii rutieri de la Drumuri Naţionale. Primul a fost oprit şoferul unui Renault înmatriculat în judeţul Alba, care rula cu 124 de kilometri la oră. O oră mai târziu, radarul a înregistrat un Opel înmatriculat în Bucureşti şi un Audi înmatriculat în Sibiu, ambele cu viteze de 130 de kilometri la oră. A urmat un BMW înmatriculat în Alba, care avea 121 de kilometri la oră, şi o Skoda înmatriculată în Bistriţa, care rula cu 124 de kilometri la oră.

De altfel, doar în week-end-ul care s-a încheiat, poliţiştii rutieri au amendat 133 de şoferi pentru că au călcat prea tare pedala de acceleraţie, şi alţi 13 conducători auto au rămas pietoni pentru următoarele 30 de zile după ce s-au angajat în depăşiri pe porţiuni de drum unde acest lucru era interzis. Tot în week-end, peste 500 de şoferi au fost puţi să sufle în etilotest, iar 5 dintre ei s-au ales cu dosare penale pentru că aveau o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

“Reamintim conducătorilor auto că Poliția Rutieră Sibiu nu intenționează „să colecționeze” permise de conducere, insă are obligația „să elimine” din trafic pe conducătorii auto care reprezintă un real pericol pentru viața lor, dar și pentru viața celorlalți participanți la trafic. Așadar, vom fi prezenți in trafic, atât cu măsuri preventive cât și cu măsuri de impunere a legii intrucât considerăm că orice participant la trafic, fie că se deplasează pe trotuar în calitate de pieton, fie că este conducător auto sau biciclist, are dreptul și trebuie să se simtă în siguranță, Poliția Rutieră Sibiu „imbrățișând” conceptul „Viziunea Zero”-drumuri fără decese și vătămări, concept ce face parte din strategia TISPOL (Organizația Polițiilor Rutiere Europene) pentru perioada 2011-2015”, spune Ana Maria Popa, purtător de cuvânt al Serviciului Rutier Sibiu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările