Viaţă groaznică pentru un patruped.  A fost salvat dintr-o groapă cu smoală de câţiva voluntari

Viaţă groaznică
pentru un patruped.  A fost salvat dintr-o
groapă cu smoală de câţiva voluntari

Voluntarii au avut nevoie de mai bine de două ore pentru a scoate câinele din groapa cu smoală

Un căţel de doar câteva luni a fost salvat de câţiva voluntari ai unei asociaţii care se ocupă cu îngrijirea animalelor fără stăpân dintr-o groapă cu smoală. Câinele a avut nevoie de ore de curăţare pentru a fi i se asigura supravieţuirea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazurile animale maltratete  sunt tot mai des întâlnite dar în aceeaşi măsură sunt realizate cu o tot mai mare nonşalanţă de către oameni. Un nou caz extrem de grav s-a înregistrat la Satu Mare, unde voluntarii asociaţiei FreeLife au salvat de la moarte un câine pe care l-au găsit într-o groapă cu smoală. Aceştia nu cunosc la momentul actual cum a ajuns câinele în groapa cu smoală a societăţii comerciale unde a fost găsit, dacă acesta a căzut accidental sau a fost vorba de un gest al unei persoane lipsite de orice sensibilitate.

Voluntarii s-au luptat trei ore pentru a reuşi să scoată câinele din smoala în care a fost prins. Abia după acest moment a urmat partea grea a salvării, fiind nevoie de îngrijiri atente pentru a curăţa căţelul.


„Câinele a fost găsit în curtea unei firme. Aproximativ 2-3 ore trei voluntari s-au chinuit să-l scoată din smoală. A fost dus la dr. Vlad Condurache care a reuşit să-l stabilizeze, l-a tuns până aproape de piele, curăţându-i în primul rând locurile sensibile ca să-şi poată face nevoile. Acum trebuie urmat un tratament cu antibiotice .”, scriu cei de la Asociaţia Freelife despre cazul câinelui.

Acesta a fost anesteziat pentru a putea fi curăţat aşa cum trebuie. Câinele a fost total acoperit cu smoală, care i-a intrat şi în gură şi i-a lipit picioarele unul de celălalt. După curăţare căţelul a necesitat tratament cu perfuzii.

„Acum se simte bine, nu mai face tratament. Şi-a revenit în totalitate şi este energic. Aşteaptă să fie adoptat”, a afirmat Denisa Drăgoi.o voluntară a asociaţiei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările