Deznodământ neobişnuit în cazul bărbatului din Satu Mare suspect de infectare cu coronavirus

Deznodământ neobişnuit în cazul bărbatului din Satu Mare suspect de infectare cu coronavirus

Medicii au stabilit că suspectul de infectare cu coronavirus suferă doar de o viroză respiratorie

Un pacient suspect de infectare cu coronavirus a fost internat sâmbătă seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Analizele au infirmat faptul că bărbatul ar fi infectat cu coronavirus, însă situaţia a luat o întorsătură neobişnuită. După ce a fost internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Satu Mare, în urma analizelor s-a stabilit că acesta suferă de o viroză respiratorie.
 
Numai că, odată întors acasă după ce a fost externat, bărbatul a fost respins de familie şi de comunitatea de romi în care trăieşte. În lipsa unei alternative, ambulanţa a făcut cale întoarsă, iar pacientul va rămâne, cel puţin pentru o perioadă, la spital.
 
Ştirea iniţială:
 
Conform satumareonline.ro, preluat de news.ro, este vorba despre un bărbat sosit recent din Italia, unde a declarat că avut contact cu cetăţeni chinezi. Potrivit propriilor declaraţii, chinezii nu erau bolnavi, însă el prezintă simptomele specifice unei viroze, ceea ce nu înseamnă neapărat că ar fi purtătorul virusului mortal.
 
Totuşi, pentru a evita orice risc, medicii de la UPU Satu Mare au luat măsurile specifice de protecţie conform protocolului în asemenea cazuri şi au dispus transportarea şi izolarea sa la Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean, unde i se vor face analize suplimentare şi va fi ţinut sub monitorizare permanentă.
 
Un alt caz de suspiciune de infectare cu noul virus este la Deva, unde o femeie în vârstă de 56 de ani, care s-a întos din Thailanda, a fost transportată duminică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a informat Prefectura Hunedoara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: