Satu Mare: Dosarele a sute de pensionari de boală vor fi reexaminate

Sute de pensionari de boală din judeţul Satu Mare vor reexaminaţi după ce membrii comisiei  Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă de la Bucureşti au verificat alte sute de dosare şi au găsit nereguli la încadrarea pensionarilor în diferite grade de invaliditate.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Până în prezent, la Satu Mare, 400 de persoane încadrate într-un anumit grad de invaliditate şi-au pierdut pensiile în urma reexaminării dosarelor. Cred că şi în această lună vom avea în jur de 200 de pensionari care vor fi reexaminaţi. Aceştia vor fi chemaţi ori la comisie la Satu Mare sau la Bucureşti”, a declarat Eugenia Sabău, directorul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare.

Satu Mare, în top 3 la depensionări
În urma expertizelor efectuate, judeţul Satu Mare s-a clasat în top 3 judeţe cu cele mai multe depensionări. “Pensionarii dar şi medicii de specialitate care dau diagnostic ar trebui să fie mult mai atenţi şi să nu se joace cu aşa ceva. Am avut pensionari de invaliditate care munceau şi câştigau bani frumoşi pe lângă pensie. Nu e corect faţă de cei care chiar sunt bolnavi”, a mai precizat Eugenia Sabău. La Satu Mare s-au întocmit liste cu pensionarii care urmează să fie chemaţi la reexaminare. La începutul anului în evidenţele CJP se aflau în plată 26.872 de pensionari de boală. 


citeste totul despre: