Prostituatele şi traficanţii de droguri vor fi evacuaţi din imobilul pe care îl ocupă ilegal în centrul oraşului

Prostituatele şi traficanţii de droguri vor fi evacuaţi din imobilul pe care îl ocupă ilegal în centrul oraşului

Imobilul de pe strada Horea nr 6 este un fost hotel, acum ocupat ilegal de persoane certate cu legea - foto: obiectiv-sm.ro

Primăria promite că pe cei de bună credinţă, şi doar pe aceştia, îi va muta în noul bloc de locuinţe sociale de pe strada Ostrovului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul municipiului Satu Mare a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că în acest an se aşteaptă finalizarea blocului verde de pe strada Ostrovului, acolo unde doreşte să mute o parte din cei care locuiesc acum în imobilul de pe strada Horea numărul 6. 
„Vrem să stârpim acel focar de traficanţi de droguri şi de prostituate de acolo. Nu este normal ca astfel de activităţi să se desfăşoare în Satu Mare, cu atât mai mult în plin centrul oraşului. Cei care au reşedinţa acolo vor fi mutaţi pe strada Ostrovului”, a afirmat primarul KereskenyI Gabor. 
Acesta a fost completat de viceprimarul Doina Feher, care a afirmat că vor ajunge în noul bloc de pe strada Ostrovului doar cei care întrunesc condiţiile pentru a primi o locuinţă socială.
„Nu vreau să se înţeleagă greşit, aşa cum unii locuitori din Micro 17 au înţeles anul trecut când am mai pus în discuţie acest subiect. Vor primi locuinţă socială pe Ostrovului doar cei care întrunesc condiţiile, nu toţi cei de pe Horea, nu mutăm un cuib infracţional dintr-o parte în alta”, a completat Doina Feher. 
Tot aceasta a mai completat că din cei care îşi făceau veacul pe strada Corvinilor, unde s-a demolat recent o clădire în care se desfăşurat activităţi de prostituţie şi de vânzare de droguri, nu s-a depus nici un dosar pentru locuinţă socială, mai mult, acei oameni nici nu s-ar fi încadrat pentru primirea uneia pentru că nu pot face dovada unui venit stabil, aşa cum o cer regulile de acordare a locuinţelor sociale. 
„ Din cei de acolo nici unul nu a depus dosar pentru locuinţă socială. Am instaurat o regulă şi pe Ostrovului la blocul care e populat acum, doar cei cu venit pot să primească locuinţă socială. Mai mult, am impus plata unui fond de rulment, de 300 de lei, pe care doar vreo 17 familii din cele 170 de acolo nu l-au plătit. Acest fond îl folosim pentru distrugerile posibile, dar şi pentru a plăti eventuale datorii pe care ei le pot lăsa atunci când pleacă. Cei care sunt de bună credinţă îşi primesc banii înapoi. Deocamdată avem şase procese pe rol cu foşti beneficiari de locuinţe sociale care au plecat şi au lăsat datorii”, a mai completat viceprimar. 
Edilul şef a afirmat că situaţia juridică a imobilului de pe Horea 6 este în curs de soluţionare, existând pe rol un litigiu cu privire la dreptul de proprietate.
„Acolo există câteva familii care şi-au achiziţionat imobilele şi restul de clădire aparţine în principiu municipiului Satu Mare, dar asta e pe plan secund când vine vorba de activitatea ce se desfăşoară în acea zonă, a oricui ar fi clădirea, aşa ceva ce este acuma nu este normal”, a mai completat edilul. 
citeste totul despre: