Numărul cerşetorilor, de 15 ori mai mare decât al asistaţilor sociali care prestează muncă în folosul comunităţii în Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna septembrie, conform unui comunicat al Poliţiei Locale, au fost amendate 106 persoane care apelau la mila publică. În aceeaşi lună numărul asistaţilor sociali care au prestat muncă în folosul comunităţii a fost în medie de 6 pe acţiune.

Vara este sezonul cerşetorilor în municipiul Satu Mare. De fapt aceştia şi-au făcut apariţia odată cu primele terase din centrul oraşului şi nu s-au dat duşi indiferent de felul în care oamenii au încercat să îi alerge. Nici poliţia nu îi mai sperie pe aceştia oameni care au ajuns chiar să mănânce din farfuriile clienţilor de la terase.

În luna septembrie numărul lor a fost unul impresionant de mare. Cel puţin numărul care reiese din raportul Poliţiei Locale, pe luna septembrie, unde se specifică numărul de persoane identificate ca apelând la mila publică.

„S-au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen, fiind depistate 106  persoane. S-au aplicat 56 sancţiuni contravenţionale pentru apelarea la mila publică în valoare totală de 5.600 lei.”, se arată în raportul Poliţiei Locale. Dacă cineva ar face un calcul comparativ între sumele strânse de aceşti cerşetori împreună într-o lună de zile şi amenda pe care o au de plătit în total, se poate spune că cerşitul este profitabil în Satu Mare, în condiţiile în care un cerşetor strânge câţiva zeci de lei pe zi. Astfel amenda celor 106 persoane se acoperă în mai puţin de o săptămână de stat cu mâna întinsă.

La polul opus se află numărul de asistaţi sociali care au ieşit la muncă în folosul comunităţii în schimbul ajutorului pe care îl primesc.

„Pe raza municipiului Satu-Mare au fost desfăşurate 17 acţiuni cu beneficiarii de ajutor social, sub îndrumarea cadrelor de specialitate a respectivului serviciu, prin care s-au executat activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţarea locurilor unde au fost amplasate ilegal diferite afişe, curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri, activităţi de curăţenie, ocazie cu care s-au strâns 69 metri cubi de resturi menajere. La aceste activităţi au participat în medie 6 persoane beneficiare de ajutor social.”, se arată în acelaşi raport al Poliţiei Locale.

În condiţiile în care cerşitul este aşa profitabil în municipiul Satu Mare, nici nu este de mirare că o bună parte a persoanelor defavorizare preferă cerşitul şi poate chiar plata amenzii ( slabe şanse ) în schimbul muncii pentru cei 300 lei ajutor social, pe care îi pot strânge într-o zi bună de stat cu mâna întinsă. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite