Cum au ajuns 100 de nemţi să se pozeze despuiaţi în frig pentru ca un orfelinat românesc să aibă căldură

Cum au ajuns 100 de nemţi să se pozeze despuiaţi în frig pentru ca un orfelinat românesc să aibă căldură

Participanţii postează o poză făcută într-un mediu rece, după care donează o sumă de bani cauzei. Sursă foto: Facebook Buki e.V. Hilfe für Kinder in Osteuropa e.V.

O casă de copii din judeţul Satu Mare este ajutată de un tânăr din Germania, printr-o metodă inedită: o provocare lansată în spaţiul online. Participanţii sunt invitaţi să posteze o fotografie realizată într-un mediu rece, după care să doneze o sumă de bani, la alegere.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vârstă de 30 de ani, Alexander Ens, un tânăr din Germania s-a mobilizat pentru a-i ajuta pe cei peste 40 de copii instituţionalizaţi la o casă de copii din judeţul Satu Mare.
 
Casa Buki din Cidreag găzduieşte 45 de copii, iar cheltuielile pe timp de iarnă sunt foarte crescute. Doar pentru încălzire administratorii sunt nevoiţi să plătească peste 1.400 de euro, suma fiind una extrem de mare. 
 
Casa Buki este de fapt un frumos proiect al unei asociaţii private din Germania, ”Buki - Asociaţia pentru Ajutorarea Copiilor din Estul Europei”, care a decis înfiinţarea unui astfel de centru pentru copiii Rromi din Cidreag. 
 
Aflând de situaţia centrului din ţara noastră, Alexander Ens, un tânăr student la biologie şi kinetoterapeut nu a ezitat în a se implica pentru a-i ajuta să treacă cel puţin peste acastă iarnă. Tânărul a lansat o campanie online, sub forma unei provocri. ”Buki Challenge” este o provocare care se transmite prin nominalizări, iar participanţii sunt invitaţi să se fotografieze într-un mediu extrem de rece, să pună fotografia pe pagina de Facebook a organizaţiei, după care să doneze o sumă, la alegere, cauzei lui Alexander. 
 
Provocarea a trezit spiritul civic în peste 100 de persoane din Germania, care nu au stat pe gânduri şi au acceptat să spună ”da”. ” Nu vă faceţi griji: nu trebuie să săriţi toţi direct în lac. De asemenea, un deget în apă sau câinele tău în zăpadă este complet suficient”, a explicat tânărul.
 
Campania avea să dureze două săptămâni, însă văzând că peste 100 de oameni au reacţionat într-un timp foarte scurt, Alexander a decis să prelungească durata provocării. Pe lângă actul de caritate în sine, oamenii au avut ocazia să se şi distreze, drept urmare nu e de mirare succesul de care acţiunea s-a bucurat. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum au ignorat oficialii români ajutorul din străinătate pentru tragedia de la Colectiv

Povestea voluntarilor străini care îi ajută pe copiii români să-şi controleze emoţiile. „Mi-au dat sentimentul că lumea nu este încă pierdută“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările