Ce flori să alegi pentru nunta ta, pentru a nu depăşi bugetul

Ce flori să alegi pentru nunta ta, pentru a nu depăşi bugetul

Primăvara un aranjament de lalele este potrivit şi se încadrează într-un buget mediu - foto: orasulflorilor.allshop.ro

Cele mai extravagante flori, ca preţuri, din care se pot realiza aranjamentele florale pentru nuntă, sunt calele şi orhideele

Ştiri pe aceeaşi temă

În economia unei nunţi, fiecare dintre cei doi viitori însurăţei are părţile lui din organizare la care ţine morţiş. Dacă în cazul bărbaţilor barul de cocktail şi mai nou cel de trabucuri sunt o dorinţă la care nu vor să renunţe, în cazul femeilor florile sunt un punct unde nu fac concesii. 
 
Multe viitoare mirese cheltuie sume de ordinul miilor de euro pentru aranjamentele florale din sală şi pentru buchetul de mireasă, având cerinţe care de multe ori sperie chiar şi florarii, cum ar fi lalelele sau bujorii în septembrie sau ianuarie. 
 
„Bineînţeles că acum există posibilitatea ca orice floare să fie disponibilă în orice sezon, pentru că există sere de flori, există importuri masive de flori şi nu mai este o problemă să avem lalele chiar şi în octombrie, doar că preţurile sunt altele”, afirmă Alex Timoc, organizator de evenimente. 
 
Cei care sunt atenţi totuşi cu bugetul când vine vorba de florile care compun aranjamentul floral au la dispoziţie, în funcţie de sezon, cel puţin câte o floare care este la preţ accesibil şi care poate fi vedeta aranjamentelor. 
 
„Dacă vorbim de o nuntă de primăvară, fără îndoială putem vorbi de lalele. Un buchet de lalele, toate într-o singură culoare, sau multicolore, în funcţie de tema nunţii, într-o vază simplă, sunt un aranjament care dă culoare unei mese şi întregii săli. Pentru perioada de vară, tot mai mult în trend intră levănţica, floare ce are perioada de florescenţă în iulie-august şi chiar septembrie, dar se poate să o găsim şi mai devreme. Iar pentru toamnă deja e parcă o modă să fie prezentă în aranjamentele de pe mese floarea soarelui. Într-o nuntă tematică, fiecare din cele trei flori îşi pot găsi locul, singure sau în combinaţie cu alte flori, indiferent că vorbim de o nuntă vintage, rustică, clasică sau modernă”, afirmă organizatorul.
 
Trandafirii rămân de asemenea, indiferent de sezon, o soluţie care scuteşte viitoarea mireasă de bătăi de cap şi emoţii, pentru că această floare nu dă greş niciodată. Cei care îşi doresc o nuntă mai extravagantă pot opta pentru cale sau orhidee, a căror preţuri le depăşesc considerabil pe cele ale trandafirilor, dar care se fac imediat observate de orice nuntaş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările