Un bucătar român vrea să câştige în Macedonia un concurs cu peste 200 de participanţi din întreaga lume

Un bucătar român vrea să câştige în Macedonia un concurs cu peste 200 de participanţi din întreaga lume

FOTO Arhiva

Bucătarul Marian Popovici, din judeţul Caraş-Severin, va participa în Macedonia la una dintre cele mai importante competiţii gastronomice din Balcani.

Marian Popovici (30 de ani), este Executive Chef şi este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din Banat. Tânărul participă în fiecare an la zeci de competiţii atât în ţară, cât şi în străinătate. De exemplu, anul acesta s-a întors cu mai multe medalii de la Cupa Gingis Han, din Mongolia, acolo unde i-a impresionat pe juraţi cu mâncărurile gătite.

Marian este unul dintre cei 11 bucătari români prezenţi la Ohrid Lake, în Macedonia, în perioada 10-14 octombrie, care vor intra în competiţie pentru marele trofeu cu peste 200 de bucătari din întreaga lume.

“Vin bucătari de pe toate continentele. Vor fi participanţi din 20 de ţări, peste 200 de concurenţi. Delegaţia nostră este condusă de doamna Iulia Drăguţ, care va face parte din juriul acestui concurs. Eu îmi doresc să obţin cel puţin o medalie de aur, dacă nu mai multe, pentru că m-am înscris pentru mai multe categorii”, a spus bucătarul.

Marian Popovici va găti peşte, pui, paste şi o masă tradiţională, dar va participa şi la concursul de somelieri.

Tânărul bucătar nu uită niciodată de unde a plecat şi unul din obiectivele lui la aceste competiţii este să promoveze Banatul. De această dată îşi va invita colegii din alte ţări să vină la Timişoara, Capitala Culturii Europene, ocazie cu care să viziteze şi locurile unde a copilărit Marian: Cascada Bigăr şi Morile pe Apă de la Rudăria (Caraş-Severin)

Marian a absolvit un liceu cu profil alimentar, însă aventura sa în bucătărie a început în armată, când a avut de ales între bucătărie şi instrucţie. A ales bucătăria şi de atunci continuă să gătească şi să obţină medalii la concursurile internaţionale unde reprezintă România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: