Microbuzul cu copii răsturnat în Caraş-Severin era condus de un şofer de 18 ani, fără permis corespunzător categoriei

Microbuzul cu copii răsturnat în Caraş-Severin era condus de un şofer de 18 ani, fără permis corespunzător categoriei

Anchetatorii au stabilit în această dimineaţă că în accident au fost implicaţţi 14 copii plus şoferul FOTO CRISTIAN FRANŢ

Şoferul de 18 ani care se afla la volanul unui microbuz cu 14 copii, răsturnat joi seară în apropierea comunei Păltiniş, din Caraş-Severin, riscă întocmirea unui dosar penal cu două capete de acuzare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş au preluat cercetările şi analizează posibilitatea introducerii a încă unui cap de acuzare împotriva şoferului Daniel Abel.

Tânărul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, dar procurorii şi poliţiştii cercetează dacă este vinovat şi de conducerea unui autoturism fără permis corespunzător categoriei, având în vedere că în această dimineaţă anchetatorii au determinat că numărul pasagerilor era de 14 persoane, nu de 12, aşa cum s-a vehiculat iniţial. 

Asta înseamnă că „şoferul trebuia să posede măcar permis de conducere categoria D1“, argumentează comisarul şef Decebal Davidoiu, şeful Serviciului Rutier Caraş-Severin.

Microbuzul implicat în accident aparţinea unei fundaţii baptiste româno-americane iar copii veneau de la o şcoală de vară ce avea ca temă doctrina Bisericii Baptiste la Păltiniş. Era a treia seară în care aceşti copii urcau în microbuzul cu pricina, iar şcoala de vară continuă şi astăzi şi mâine. Deşi incidentul a înregistrat 9 răniţi, o singură fetiţă este ceva mai grav, având o fractură incompletă costală. Dacă Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş va accepta şi al doilea cap de acuzare, şoferul inconştient va rămâne fără permis pe toată perioada ancheta, la finalul căreia va primi încă o suspendare de trei luni a permisului de conducere.

Microbuzul s-a răsturnat, joi seară, pe DN 58, în apropierea comunei Păltiniş, din Caraş-Severin, opt copii fiind răniţi şi transportaţi la spital. Şoferul microbuzului era începător şi luase examenul pentru permisul auto categoria B în urmă cu patru luni. Echipa deplasată la faţa locului a constatat iniţial că tânărul în vârstă de 18 ani conducea un autoturism (8+1) din direcţia Caransebeş spre Reşiţa, cu care s-a răsturnat pe partea carosabilă, blocând ambele sensuri de mers.

CITEŞTE ŞI:
 
 

Unul dintre părinți

Imagini din aceeasi galerie
  • Unul dintre părinți
  • Dr Georgeta Călinoiu, medic UPU Reșița
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările