Lutul vindecător care elimină din corp toxine, metale grele şi virusuri. Cum poţi folosi argila ca să-ţi fortifici sănătatea

Lutul vindecător care elimină din corp toxine, metale grele şi virusuri. Cum poţi folosi argila ca să-ţi fortifici sănătatea

FOTO ARHIVA

Argila este un leac redutabil pentru afecţiunile organismului uman, datorită bogăţiei în minerale şi oligoelemente.

Este remineralizantă, reechilibrantă, antitoxică, bactericidă, având mai ales forţa de a neutraliza toxinele din corp şi de a cicatriza leziunile interne şi externe. Scoate din corp toxine, metale grele şi chiar unele virusuri. Are o capacitate extraordinară de absorbţie şi, odată ajunsă în corp, ajută la producerea unor enzime cu efecte anti-cancer, anti-oxidant, anti-degenerativ.

Dr. Virginia Faur, cercetător şi inventator de medicamente din Banat, susţine că argila este un produs natural cu o compoziţie asemănătoare cu aceea a corpului nostru.

“Argila, în cure interne, ca şi sub formă de plasturi, cataplasme, băi, completează necesarul de constituenţi anorganici, restabileşte echilibrul acido-bazic, stimulează activitatea glandelor endocrine, combate hiperaciditatea. Sebastian Kneipp, părintele hidroterapiei, folosea în mod curent cataplasme şi plasturi dintr-un amestec de argilă, apă şi oţet, reuşind să amelioreze reumatisme anchilozante, arsuri, precum şi o multitudine de boli ale pielii”, spune Virginia Faur.

Cercetătoarea susţine că argila are acţiune bactericidă şi antiseptică, are putere absorbantă, neutralizând gustul neplăcut al anumitor ape; anulează efectul nociv al nitraţilor şi nitriţilor, al metalelor grele, al clorului din aşa-zisa apă potabilă. “Este de ajuns să adăugaţi un grăunte de argilă sau o linguriţă de pulbere de argilă la 1 litru de apă spre a vă oferi un plus de sănătate. E bine s-o lăsaţi câteva ore într-un vas de sticlă în bătaia soarelui, pentru a se încărca de energie luminoasă. Se împlineşte în felul acesta o chemare a naturii dintotdeauna: îmbrăţişarea Soarelui cu Pământul, într-o binecuvântată sinteză a celor mai profunde elemente constructive ale vieţii: fotonii cu mineralele şi oligoelementele. Asemenea cristalelor, argila este un simbol al inteligenţei naturii”, a mai spus Faur.

Faur are şi o reţetă de tratament cu argilă pentru cure interne.

Cum se utilizează: 

- Puneţi de cu seara 1-2 bucăţi de argilă sau o linguriţă de pulbere într-un pahar cu  250 ml apă (e de dorit să nu fie de la robinet). A doua zi consumaţi partea decantată şi adăugaţi apă peste reziduu. A treia zi procedaţi la fel. A patra zi, agitaţi şi beţi tot conţinutul. Durata curei: minimum 6 săptămâni.

- Drajeuri de argilă. Se lasă să se topească lent în gură o granulă de argilă, de 2-3 ori/zi, după mese. Vă ajută în multe neajunsuri de sănătate: gingivită, parodontoză, faringită, guturai, migrene, ulcer gastric, colită, enterită, alergii, rinite, inflamaţii, procese proliferative.

Pentru orice problemă medicală aveţi, în primul rând trebuie să consultaţi un medic.

 

               

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: