Exploatările forestiere au lăsat un oraş fără apă potabilă. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit pentru găsirea unei soluţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caransebeşul se află într-o situaţie critică în privinţa apei potabile. Localnicii s-au plâns în ultimele luni că apa care curge la robinete este extrem de murdară şi nu poate fi băută.

Societatea Aquacaraş, cea care furnizează apa în municipiu, a recunoscut problemele şi, mai mult, a acceptat solicitarea Primăriei, ca în această perioadă apa furnizată să nu mai fie taxată ca apă potabilă ci ca apă menajeră. Conform societăţii, problemele apar din cauza pârâului Dalci, extrem de poluat în urma exploatărilor forestiere ce se află pe malul său.

Primarul Felix Borcean a solicitat sprijinul Prefecturii Caraş-Severin în găsirea unei soluţii, pentru ca cei aproximativ 25 de mii de locuitori să aibă din nou apă potabilă la robinet. Marţi, 14 martie s-a întrunit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru rezolvarea situaţiei din Caransebeş.

Acum mă întorc de la Prefectura Caraş-Severin, unde a avut loc o întâlnire a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, aceasta fiind singura temă discutată. Ca soluţie pe termen scurt, cei de la Hidroelectrica au acceptat creşterea cu un metru-doi a nivelului apei în lacul de acumulare de la Zerveşti, ceea ce va duce la limpezirea apei şi rezolvarea parţială a situaţiei. E o chestiune de zile până când apa se va curăţa”, spune primarul Caransebeşului.

Acesta recunoaşte că soluţia este una provizorie şi că până când nu se rezolvă problema pârâului Dalci, caransebeşenii nu vor avea apă curată la robinete. Pe termen lung, va trebui totuşi ca pârâul Dalci, cel care crează aceste probleme să fie deviat în aval şi să nu se mai reverse în baraj. Doamna prefect Florenţa Albu mi-a promis că vom merge în teren, în zilele următoare, şi vom încerca să rezolvăm şi această problemă pentru că există un litigiu legat de un teren, fără de care nu se poate face această deviere. Dacă pârâul nu se va mai vărsa în lacul de la Zerveşti, atunci nu se va mai produce nici acea turbiditate excesiv de mare, care ne dă atâtea bătăi de cap”, a mai spus Borcean.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite