Doi tineri soţi, dispăruţi acum şase luni în munţii Ţarcu, au fost găsiţi morţi, ţinându-se de mână

Povestea de dragoste a celor doi tineri are un final tragic. După 48 de zile de căutări în acest sezon şi şase luni, salvamontiştii au găsit trupurile neînsufleţite ale meterorologului Ionuţ Gruia şi soţiei sale, Adriana. A fost o simplă întâmplare. Un localnic a alunecat în zăpada mare de trei metri, iar când l-au tras au scos de sub zăpadă şi trupul fetei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Meteorologul Ionuţ şi soţia sa, Adriana au fost găsiţi în căldarea Sadovanului, după 48 de zile de căutări, la numai 200 de metri de staţia meteorologică la care trebuia să ajungă.

Mai citeşte şi:

Salvamontiştii, acuzaţi de lipsă de profesionalism în cazul tinerilor rătăciţi pe Ţarcu

Cei opt salvamontişti au fost ajutaţi de circa 20 de localnici din Borlova. După o zi întreagă de căutări, întâmplarea a făcut ca trupurile lor să fie descoperite tot într-o zi de sâmbătă, exact ca şi aceea în care s-au rătăcit. Un localnic a alunecat în căldare, iar când salvamontiştii l-au scos, au scos şi trupul fetei. „Sunt răvăşită de durere. Au dispărut într-o zi de sâmbătă. Ionuţ s-a născut într-o zi de sâmbătă, tot sâmbătă a avut şi nunta, iar acum oamenii l-au găsit. Trebuie să însemne ceva”, spune Paraschiva Gruia, mama lui Ionuş.

Tinerii se ţineau de mână

Cei care au contribuit la căutări sunt înmărmuriţi de dovada eternă de iubire dintre cei doi. Soţii Gruia ştiau că povestea lor de dragoste se sfârşeşte. Poziţia în care căutătorii i-au găsit a indicat faptul că ei se ţineau de mână. Ba mai mult, mănuşa fetei era încă în mâna lui Ionuţ. Cealaltă mănuşă şi căciula au fost găsite încă de la căutările din iarnă.
A fost afectat doar un strat superficial de piele. Omul de afaceri Romeo Dunca le-a pus la dispoziţie căutătorilor elicopterul lui, astfel încât trupurile să ajungă la morga Spitalului Municipal din Caransebeş, pentru efectuarea necropsiei. Trupurile au fost învelite în saci de nailon şi acoperite cu gheaţă. Ionuţ s-ar fi putut salva

„Ionuţ era bine echipat. Sunt sigur că măcar el s-ar fi putut salva, însă a pereferat să fie alături de soţia sa până când moartea i-a despărţit. Ce tragedie, la numai 200 de metri de cabană !”, spune cu lacrimi în ochi unul dintre localnicii care a luat parte la căutări. „Noi am trecut de multe ori prin zonă. Probabil, tinerii au ajuns pe o cornişă, deasupra căldării Sadovanului, pe un viscol cu un vânt de peste 120 de km la oră, care s-a rupt şi a provocat o mică avalanşă care i-a dus în căldare, îngropându-i în zăpadă. Sezonul acesta a fost foarte multă zăpadă, cu ninsori şi viscole puternice. Cantitatea de zăpadă a fost atât de mare, încât la începutul lunii iunie grosimea stratului depăşea 10 m în căldare”, spune Horaţiu Cocie, salvamontistul care a coordonat operaţiunea. „Munţii Ţarcu sunt frumoşi şi docili, dar nu trebuie să îi înfrunţi, mai ales când trebuie să stai acasă”, spune un alt salvamontist.

DRAMA TINERILOR: Răpiţi de zăpadă

Povestea meteorologului Ioan Gruia (33 de ani) şi a soţiei sale, Adriana (20 de ani) Cei doi nu erau echipaţi corespunzător atunci când au dispărut. Citeste aici toata povestea!29 aprilie 2010: Drama familiei Gruia este îngropată sub zăpada din Munţii Ţarcu

Reluarea căutărilor celor doi tineri rătăciţi în decembrie este imposibilă. Stratul mare de zăpadă din Munţii Ţarcu îi împiedică pe salvamontiştii şi alpiniştii cărăşeni să reînceapă demersurile pentru găsirea celor doi tineri.  Drama părinţilor lui Ionuţ Gruia este tot mai mare, pe zi ce trece. Citeste aici detalii!

30 mai 2010: Peste 40 de zile de căutări, niciun rezultat
Ca în fiecare sfârşit de săptămână când vremea le-a permis, salvamontiştii cărăşeni au urcat pe Vârful Ţarcu în încercarea de a de găsi vreun indiciu care să-i conducă spre trupurile neînsufleţite ale meteorologului Ionuţ Gruia şi al soţiei acestuia, Adriana.  Citeste aici detalii!

Poveste la indigo în Munţii Ţarcului, după trei decenii
O dată la câteva zeci de ani, natura îşi ia tributul din rândul oamenilor care, cu prea mult curaj, îi sfidează supremaţia. Soţii Ioan şi Adriana Gruia nu sunt singurii care au desconsiderat duritatea muntelui şi au plătit pentru asta. Citeste tot articolul!

CITEŞTE DRAMA SOŢILOR DISPĂRUŢI PE ŢARCU ŞI DETALII DESPRE CĂUTĂRI

Duminică, 20 decembrie 2009:
Un meteorolog şi soţia s-au rătăcit în Munţii Ţarcului
Meteorologi rătăciţi pe munte
Cei doi tineri daţi dispăruţi urmau să îşi petreacă sărbătorile la Centrul Meteo Ţarcu

Luni, 21 decembrie 2009:
Căutările celor doi tineri dispăruţi se fac în „Căldările Ţarcu“ (UPDATE)
Răpiţi de zăpadă

Miercuri, 22 decembrie 2009:
Cuplul dispărut pe Ţarcu este căutat cu detectorul de metale

Joi, 23 decembrie 2009:
EXCLUSIV: Ziua 6: prima urmă lăsată de rătăciţi, o căciulă

Vineri, 25 decembrie 2009:
Părinţii meteorologului dispărut se roagă mult de Crăciun, ca să îşi revadă fiul

Sâmbătă, 26 decembrie 2009:
Ziua 8: Criminaliştii au urcat pe Muntele Ţarcului, ca să caute cadavre

Duminică, 27 decembrie 2009:
Căutările tinerilor soţi dispăruţi pe Ţarcu au fost stopate

Luni, 28 decembrie 2009:
Erorile umane au redus şansa la viaţă a soţilor rătăciţi în munţi
Salvamontiştii, acuzaţi de lipsă de profesionalism în cazul tinerilor rătăciţi pe Ţarcu

Marţi, 29 decembrie 2009:
Soţii Gruia ar putea să fie căzuţi în Căldarea de pe Ţarcu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările