Cum se fac ouăle umplute: cea mai simplă reţetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Alături de salate, ouăle umplute sunt aproape nelipsite de pe mesele festive ocazionate de sărbătorile din acestă perioadă.

Chiar dacă par o gustare pretenţioasă, ouăle umplute sunt uşor de pregătit, susţine bucătarul reşiţean Uica Mihai. Acesta ne-a oferit o reţetă de ouă umpute cu trei tipuri de cremă.

Fierbe douăsprezece ouă şi pune-le curăţate să stea la rece în frigider. Le tai în jumătate şi scoţi gălbenuşurile.

Şi acum trei umpluturi:

- patru gălbenuşuri, 100 g. pateu de ficat de pui, un sfert de legătură de verdeaţă tocată, o lingură de unt. Se freacă spumă şi se umplu 8 jumătăţi de ou.

- patru gălbenuşuri, 100 g. caşcaval ras pe răzătoarea fină, sare, piper, boia din belşug şi bucăţele minuscule de ardei iute roşu tocat. Bine omogenizat, serveşte la umplerea altor 8 jumătăţi de ou.

- patru gălbenuşuri, un fileu de macrou afumat, sare, piper, frunzuliţe de rozmarin proaspăt tocate mărunt, se freacă cu adaos de ulei picurat. Umpleţi ultimele jumătăţi de ou cu această compoziţie.

Pe un platou încăpător închipuiţi o pajişte de salată verde tăiată fideluţă, aşezaţi ouăle alternându-le, iar printre ele presăraţi mai multe sorturi de măsline, felii de ridichi de lună, bastonaşe de ardei graş şi gogoşar. Alături să aveţi maioneză, sos olandez şi sosul de ouă. Bere cât încape şi crutoane de pâine la acest aperitiv deschizător de poftă”, spune Uica Mihai.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite