Aeroportul din Caransebeş a fost autorizat să primească avioane. Proprietar: „Acum începe dezvoltarea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Caransebeş a primit marţi, 5 mai, autorizaţia de funcţionare de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Asta înseamnă că pista şi infrastructură la sol sunt în starea care permite aeronavelor să aterizeze în siguranţă.

Omul de afaceri Gabriel Olariu, cel care a preluat aeroportul, anul trecut, spune că este primul şi cel mai important pas în dezvoltarea întregului proiect. Olariu spune că urmează investiţii masive şi dezvoltarea celorlalte componente, ca aeroportul din Caransebeş să poată să primească inclusiv zboruri internaţionale de pasageri. 

“Practic, de ieri, putem să primim avioane pe aeroport. Acum urmează să ne înscriem pe lista aerporturilor, aerodroamelor autorizate. Am început deja procedurile şi cam într-o lună se finalizează. După ce vom fi înscrişi în această listă, oricine care caută să aterizeze în zonă o să aibă ca sugestie şi aeroportul din Caransebeş”, spune Gabriel Olariu. 

Omul de afaceri precizează că abia acum începe adevăratul proiect de transformare a aeroportului. “Aerodromul e partea de pistă şi platformă, însă când ai terminal de pasageri abia atunci eşti considerat aeroport. Noi acum am autorizat pista şi platformele. Se poate  ateriza în condiţii legale şi oficiale, garantate de siguranţă. Acesta era primul pas şi cel mai important. De aici putem să pornim, să obţinem fonduri şi dezvoltăm.  Noi o să finalizăm terminalul pentru pasageri şi o vom autoriza o aerogară internaţională. Asta înseamnă: vamă, poliţie de frontieră, SRI, DSP, DSV tot ce trebuie pentru un aeroport. Abia atunci vom putea să prestăm servicii de îmbarcare internaţionale. Acum putem doar de pe rutele interne”, a mai spus Olariu.

Omul de afaceri a deschis în incinta aeroportului inclusiv un liceu tehnologic privat, unde elevii au parte de pregătire ca să devină tehnicieni mecanici în aviaţie. Gabi Olariu are ambiţii mari şi vrea să transforme aeroportul din Caransebeş în cel mai cochet aeroport mic din România. Suma pe care plănuieşte să o investească aici este de peste 100 de milioane de euro.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite