Primarul din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frâncu a fost ales primar în iunie 2012. Foto arhivă Adevărul
Frâncu a fost ales primar în iunie 2012. Foto arhivă Adevărul

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost condamnat definitiv , miercuri, la patru ani de închisoare cu executare de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a contestat condamnarea lui Frâncu, de către Tribunalul Bucureşti, la patru ani de închisoare cu suspendare, şi a decis ca primarul municipiului Râmnicu Vâlcea să execute pedeapsa.

Primarul Emilian Frâncu a fost arestat în aprilie 2013 în urma unui flagrant realizat de procurorii anticorupţie la sediul Televiziunii Vâlcea Unu. Un arhitect din Bucureşti l-a denunţat pe edil la DNA pentru că acesta ar fi solicitat 10 % din valoarea unui contract. 

La începutul anului 2013, primăria Râmnicu Vâlcea a încredinţat unei firme un contract de prestări de servicii în valoare de 200.000 euro, având ca obiect lucrări de amenajare a unor spaţii publice din municipiu. Potrivit DNA, Emilian Frâncu i-a pretins denunţătorului, administratorul firmei căreia îi fusese încredinţat contractul de prestări de servicii un procentaj de 10% din această sumă.

După finalizarea lucrărilor menţionate în contractul de prestări de servicii şi plata unei prime tranşe din banii datoraţi de primărie, la data de 22 aprilie 2013, primarul i-a pretins aceluiaşi denunţător să îi remită, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei pentru ca, în schimb să semneze documentele care condiţionau efectuarea plăţii celei de-a doua tranşe către firma denunţătorului, în contul prestării de servicii al căror beneficiar era primăria Râmnicu Vâlcea.

Procurorii susţin că edilul i-a solicitat aceluiaşi denunţător să mai achite şi suma de 40.000 lei, disimulată într-un contract de sponsorizare, după plata ultimei tranşe pentru prestarea serviciilor de către firma denunţătorului.

La data de 25 aprilie 2013, conform înţelegerii anterioare, denunţătorul i-a remis inculpatului Frâncu Emilian Valentin, prin intermediar, suma de 50.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamant pe edilul din Râmnicu Vâlcea, în acelaşi dosar, la patru ani de închisoare cu suspendare. Primarul a stat după gratii din aprilie până în luna septembrie. Ulterior, acesta s-a întors în fruntea primăriei Râmnicu Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite