Un băcăuan a murit într-un accident în faţa Mănăstirii Cozia unde venise la slujba din Noaptea de Înviere

Un băcăuan a murit într-un accident în faţa Mănăstirii Cozia unde venise la slujba din Noaptea de Înviere

Accident mortal pe DN 7 lângă Mănăstirea Cozia - Vâlcea în Noaptea de Înviere Foto Adevărul

Un accident rutier mortal s-a produs sâmbătă noaptea, 1 mai, pe DN 7 / E 81, lângă Mănăstirea Cozia din judeţul Vâlcea.

Un bărbat de 62 de ani din Bacău care, cel mai probabil se grăbea să ajungă la slujba din Noaptea de Înviere de la Mănăstirea Cozia din staţiunea Călimăneşti - Căciulata a murit în apropierea lăcaşului de cult.  

Potrivit informaţiilor furnizate de poliţişti, nu s-a asigurat înainte de a traversa strada printr-un loc nepermis şi a fost lovit de o maşină. Leziunile suferite au fost incompatibile cu viaţa. 
 
Unul dintre reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Sandra Bălteanu, a declarat în legătură cu acest accident: „Pe DN 7, la km 196 + 700 m, pe raza localităţii Călimăneşti, în timp ce circula pe direcţia Râmnicu Vâlcea - Sibiu, conducătorul unui autoturism a fost surprins de un pieton, dinspre dreapta spre stânga direcţiei sale de deplasare, pe care l-a lovit cu partea faţă şi l-a proiectat pe partea carosabilă. Nu au fost probleme de trafic. Rezultatul etilotestului conducătorului auto a fost negativ. Acesta avea permis de conducere valid. Victima a murit”. 
 
Accidentul s-a produs cu puţin timp înainte de miezul nopţii.
 
Este al doilea accident rutier produs în Sâmbătă Mare pe DN 7 / E 81, în judeţul Vâlcea. Cu câteva ore mai devreme, pe şoseaua de centură a staţiunii, paralelă cu DN 7, de pe malul estic al Oltului, la câţiva kilometri depărtare de Mănăstirea Cozia, în urma unei coliziuni dintre o motocicletă şi un autoturism, două persoane au ajuns la spital. Accidentul s-a produs la km 2 + 700 m al DN 7CC, pe raza localităţii Păuşa - parte componentă a oraşului - staţiune Călimăneşti - Căciulata. În timp ce se îndrepta spre Râmnicu Vâlcea, motociclistul a pierdut controlul asupra directiei de mers şi a pătruns pe sensul opus de mers. Aici a intrat în coliziune cu un autoturism. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a atât a conducătorului motocicletei cât şi a pasagerului de pe motocicleta.
 
Accident pe şoseaua de centură a staţiunii Călimăneşti - Căciulata, parte a DN 7 / E 81, în Vâlcea - coliziune între o motocicletă şi un autoturism; Foto Adevărul
 
Revenind la zona unde s-a produs accidentul din Noaptea de Înviere aceasta este deseori scena unor astfel de evenimente, fiind extrem de tranzitată de turiştii veniţi să viziteze obiectivele de interes din staţiune. Anul trecut, spre exemplu, în luna februarie, două maşini s-au ciocnit violent chiar în faţa Mănăstirii Cozia. Trei persoane au ajuns atunci la spital, pentru că unul dintre şoferii implicaţi în incident nu s-a asigurat la punerea în mişcare a autoturismului.
 
Cu două luni înainte, un şofer care tranzita zona şi a adormit la volan a lovit doi pietoni care se duceau să viziteze Mănăstirea Cozia, chiar la poarta lăcaşului sfânt. Una dintre victime, o femeie, a rămas încarcerată sub roţile maşinii. Un echipaj de poliţie care se întorcea de la o altă misiune a intervenit rapid şi cu ajutorul altor turişti au reuşit să scoată persoana blocată. Şi în acest caz, au ajuns la spital trei victime. 
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările