Râmnicu Vâlcea: Lucian Barbu a menţinut pacea în Herţegovina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Lucian Barbu
Râmnicu Vâlcea: Lucian Barbu

 A participat la peste 40 de intervenţii de salvare de oameni. Vrea să ajute cât mai multă lume şi nu ar renunţa la meseria pe care o practică pentru nimic în lume.

profil


NĂSCUT - 30 ianuarie 1968, la Râmnicu Vâlcea.
STUDII - Facultatea de Inginerie Managerială Bucureşti, specializare inginer economico-industrial.
FAMILIE - Căsătorit, doi copii.

 Lucian Barbu e plutonier-adjutant la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Mageru" (ISU) Vâlcea, unde lucrează pe descarcerare şi acordare prim-ajutor. La ISU lucrează de doi ani. Un an a participat la stingerea incendiilor, apoi a trecut pe descarcerare. „Pot spune că m-am acomodat foarte repede cu ajutorul colegilor", spune Lucian Barbu. Primele intervenţii ale plutonierului-adjutant au fost două accidente rutiere mai uşoare. „La prima intervenţie am fost puţin derutat, dar cu ajutorul celor doi colegi, plutonier adjutant-şef Andrei Dumitru şi sergent-major Gheorghe Grigorescu am trecut peste", îşi aminteşte pompierul. Munca lui Lucian Barbu presupune conducerea maşinii de intervenţie şi coordonarea întregului echipaj la faţa locului şi intervenţia propriu-zisă. „La faţa locului se iau măsuri de stabilizare şi protecţie a victimelor, dar şi de siguranţă pentru salvatori. Numai la morgă se vede ce vedem noi. Suntem primii oameni care luăm contact cu victimele. Acţiunea propriu-zisă pe care o fac îmi place foarte mult şi o fac din suflet", mărturiseşte plutonierul-adjutant. Accidentele grave, îl marchează cel mai mult pe Lucian Barbu. „Atunci când munceşti mult şi rezultatul e zero, eşti marcat. Am păţit asta la un accident pe Valea Oltului, în curba morţii. Era un domn din Bucureşti care venea din Germania şi a făcut accident. Când am ajuns la intervenţie bărbatul era în viaţă, dar după tăierea completă a maşinii, omul a murit", povesteşte Lucian Barbu.


A participat la acţiuni de menţinere a păcii în Bosnia şi Herţegovina


 În perioada 1991- 2006 a lucrat în armată, la Centrul de Pregătire pentru Geniu Panait Donici Râmnicu Vâlcea. A fost militar angajat pe bază de contract. Lucian Barbu a participat la acţiuni de menţinere a păcii în Bosnia şi Herţegovina. „A fost o perioadă în care am avut multe de învăţat am avut parte şi de lucruri bune, dar şi de lucruri urâte. În misiunile din Bosnia şi Herţegovina am asigurat întreţinerea şi reparaţia podurilor mobile. Construiam poduri şi de câte 100 de metri lungime şi le împingeam pe role acolo unde era nevoie de ele", a declarat Lucian Barbu. A participat la cursuri de E.O.D (Explosive Ordnance Disposal - înlăturarea mecanismelor explozive), N.B.C. (cunoaştere arme chimice, nucleare şi cunoaştere muniţie aviatică neexplodată). Tot acesta spune că, în armată eşti nevoit să faci orice ca să rezişti. A participat şi la inundaţii în judeţul Olt şi la construcţii de poduri, în Vâlcea, la inundaţiile din 2005, în localităţile Frânceşti, Cernişoara şi Tomşani.

ce-i place


„Drumeţile pe munte şi muzica populară tradiţională. Îmi place să fac sport, atletism şi să joc volei. Ca mâncare prefer ciorba de burtă şi ceafa la grătar".


ce nu-i place


„Nu suport minciuna în primul rând. Nu îmi plac omenii laşi, cei care nu au simţul răspunderii şi cei care nu îşi asumă riscul meseriei”.

Întrebări şi răspunsuri


Ce le recomandaţi participanţilor la trafic?


L.B.: Îi rog să ne acorde prioritate, pentru că orice minut câştigat în trafic salvează un om încarcerat. Din păcate, de multe ori nu ni se dă prioritate.

Vă doriţi să faceţi altceva?


L.B.: Nu pentru că în momentul de faţă vreau să fac doar bine. Am un copil bolnav care m-a făcut să fiu tare şi emoţional şi sufletesc. Datorită lui am ales să vin aici şi cu ajutorul lui Dumnezeu e şi el mai bine.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite