Peste 2000 de cereri de angajare şi puţine locuri de muncă la bursă

Peste 2000 de cereri de angajare şi puţine locuri de muncă la bursă

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi promotia 2012, Valcea

Pentru susţinerea de interviuri au fos selectaţi 756 de şomeri. Cele mai multe joburi au fost în turism, de ospătari şi bucătari. Puţine locuri în construcţii, dar şi pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lume câtă frunză şi iarbă la Bursa forţei de muncă pentru absolvenţi promoţia 2012, organizată azi, 28 septembrie, de Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea. Un număr de 59 de societăţi comerciale au pus la dispoziţia absolvenţilor 511 locuri de muncă, la care s-au adăugat cele disponibile în reţeaua EURES România. Din totalul celor prezenţi, au fost selectaţi pentru susţinerea interviului sau a probei de lucru un număr de 756 de persoane, majoritatea tineri. În afara celor selectaţi pentru interviu, doar 39 au primit repartiţii pentru angajare. Tot la Bursa de azi, tinerii au fost consiliaţi cum să îşi caute un loc de muncă, cum să realizeze un CV sau cum să redacteze o scrisoare de intenţie. „Sunt convins că în perioada următoare, peste 200 de absolvenţi promoţia 2012 se vor angaja, mai ales că AJOFM Vâlcea subvenţionează fiecare loc de muncă, timp de un an de zile, cu o sumă cuprinsă între 500 şi 750 lei lunar, în funcţie de studiile absolvite. În lunile care au mai rămas până la sfârşitul anului, vrem să ne concentrăm eforturile pentru acordarea de facilităţi angajatorilor vâlceni care încadrează şomeri peste 45 de ani, şomeri unici întreţinători ai familiei monoparentale sau persoane marginalizate social. Acest tip de subvenţionare a locului de muncă dorim să se regăsească, cu precădere, în zona comunităţilor locale din judeţ, unde oferta de muncă este insuficientă, raportată la potenţialul de forţă de muncă necupată", a spus Dumitru Nicu Cornoiu, director executiv al AJOFM Vâlcea.


Şi eu, şi mama, suntem în căutarea unui loc de muncă


„Cele mai multe locuri de muncă puse azi la dispoziţia tinerilor au fost, în general, în domeniul serviciilor, în turism. Au fost joburi de bucătari, ospătari, unde tinerii sunt mai uşor de format decât, de exemplu, în domeniul operării pe calculator. Au fost puţin locuri în construcţii şi tot puţine pentru absolvenţii de studii superioare. Doar câteva în meseriile de inginer, economist sau în vânzări",
a spus Gabriel Albinaru, purtător de cuvânt al AJOFM Vâlcea. „Suntem dezorientaţi şi viitorul pare din ce în ce mai sumbru! Dramele noastre, ale absolvenţilor, se suprapun uneori cu dramele familiilor din care provenim. Şi eu, şi mama, ne căutăm joburi din care să avem cu ce trăi de azi pe mâine", a spus Marinela Postelnicu, absolventă de liceu promoţia 2012.Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi 2012, de la Râmnicu Vâlcea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările