Muncă în folosul comunităţii la bibliotecă sau Protecţia Copilului, pentru un medic, după ce a obţinut fonduri cu acte false, ca să-şi facă o pensiune turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Craiova au fost de acord să ierte o persoană urmărită penal, după ce aceasta şi-a recunoscut vinovăţia. În calitate de administrator al unei societăţi comerciale, un medic în Craiova a obţinut fonduri nerambursabile, de peste 100.000 de lei, ca să-şi construiască o pensiune, folosindu-se de acte false.

Faptele s-au petrecut în perioada 2013 - 2015, când s-a decis să-şi construiască o pensiune în staţiunea turistică Vârful Roman – Horezu, din judeţul Vâlcea.  

În contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile, Lucreţiu Radu a depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Sud - Vest Oltenia mai multe „documente false ce au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept a sumei totale de 128.329, 50 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, s-a constituit parte civilă în cauză”, potrivit rechizitoriului DNA.

Ca să scape de o pedeapsă mai drastică, medicul craiovean a fost de acord să restituie banii obţinuţi „în formă continuată”, „cu documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete”. „Acest debit a fost achitat integral în data de 19 iunie 2018 prin intermediul a două plăţi efectuate de inculpatul Radu Lucreţiu”, se mai arată în rechizitorul procurorilor.

Mai mult, şi-a recunoscut vina, motiv pentru care procurorii i s-a propus schimbarea încadrării pedepsei, fapt cu care craioveanul a fost de acord, precum şi cu forma de executare a acesteia.

Practic, a scăpat de urmările faptelor sale doar cu „un an şi şase luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (cea de administrator al unei societăţi comerciale) de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii”, potrivit rechizitoriului DNA.

În următorii doi ani, medicul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” Craiova sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise Tribunalului Dolj.

Staţiunea Vârful Roman, de pe muntele cu aceeaşi denumire, aparţine de oraşul Horezu - Vâlcea şi se află la nici 10 km depărtare, în mijlocul Munţilor Căpăţânii. Este o staţiune care a apărut în ultimii ani, în care terenurile se concesionează celor dornici să construiască pensiuni turistice. Până acum în zonă, potrivit datelor oficiale, există 100 astfel de pensiuni. Una dintre ele este a medicului craiovean chemat să dea la DNA cu subsemnatul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite