Grupare de proxeneţi, destructurată de DIICOT. Cum au forţat trei adolescente să se prostitueze

Grupare de proxeneţi, destructurată de DIICOT. Cum au forţat trei adolescente să se prostitueze

Sumele de bani şi bunurile confiscate de la o reţea de proxeneţi din Vâlcea Foto Poliţia Română - DIICOT

O grupare de proxeneţi din Vâlcea, care acţiona în mai multe judeţe, a fost reţinută joi, 14  noiembrie, după o serie de percheziţii domiciliare în mai multe oraşe ale ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cinci percheziţii domiciliare au fost efectuate de poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate din Vâlcea (CCO), împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. - B.T. Vâlcea. Misiunea urmărea „destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism”, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea (IPJ), Cătălin Udrea.
 
Din cele cinci locaţii vizate, două erau în Râmnicu Vâlcea şi trei în Sibiu. Suspecţii erau un bărbat de 34 şi o tânără de 26, ambii din municipiul Râmnicu Vâlcea, al şi un bărbat de 35 de ani, din oraşul Brezoi, din judeţul Vâlcea.
 
Potrivit informaţiilor strânse de anchetatori în vara anului 2019, cei trei au determinat şi înlesnit „prin diferite metode” practicarea prostituţiei de către cel puţin cinci femei, dintre care trei sunt minore. Fetele erau puse să se prostitueze în Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Piteşti. 
 
De asemenea, cei trei urmăreau să se extindă „prin racolarea de tinere minore aflate în situaţii vulnerabile cărora le-ar fi promis câştigarea unor sume de bani din practicarea prostituţiei”.
 
În urma percheziţiilor de joi, 14 noiembrie, s-au confiscat bani şi bunuri: 1.400 de euro, 21.490 de lei, două laptopuri, şase telefoane mobile, opt SIM-uri, cinci stick-uri, cheile şi documentele unui autoturism şi mai multe acte.
 
Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. În cursul zilei de vineri, 15 noiembrie, urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestarea preventivă.
 
Operaţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, şi de a poliţiştilor de la acţiuni speciale din Vâlcea şi Sibiu, precum şi de al jandarmilor din Vâlcea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: