Desfăşurare de forţe după ce o ambulanţă a rămas blocată sub un pasaj rutier şi a paralizat circulaţia în zonă FOTO

Desfăşurare de forţe după ce o ambulanţă a rămas blocată sub un pasaj rutier şi a paralizat circulaţia în zonă FOTO

Ambulanţa rămasă blocată într-un pasaj pe sub calea ferată din Râmnicu Vâlcea pentru că şoferul nu a luat în considerare regimul de înălţime Foto Adevărul

Întâmplarea s-a petrecut sâmbătă, 6 martie, în Râmnicu Vâlcea. Şoferul unei ambulanţe s-a decis să treacă pe sub un pasaj de cale ferată, dar nu a luat în calcul regimul de înălţime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Locul unde s-a produs incidentul este deseori scena unor astfel de situaţii. Mulţi şoferi nu ţin cont de regimul de înăţime al pasajului pe sub calea ferată şi rămân blocaţi, precum şoferul ambulanţei din imagini. 
 
În Râmnicu Vâlcea calea ferată traversează oraşul de la nord la sud, împărţind reşedinţa de judeţ în două. Din cauza barierelor de cale ferată, a timpului care se pierde la acestea, autorităţile s-au văzut nevoite de-a lungul ultimilor ani să construiască pasaje pe sub calea ferată, dar ele sunt destinate doar autoturismelor şi un pasaj peste calea ferată, pentru a fluidiza circulaţia. Pasajul sub care a rămas blocată ambulanţa face legătura între cel mai mare cartier al oraşului, Ostroveni şi partea care duce spre centrul localităţii. Este cunoscut drept Pasajul de la Cina. 
 
„Ambulanţa a rămas blocată sub pasaj, dar va fi scoasă în câteva minute. Există o restricţie de înălţime de 1,95 m. Probabil, şoferul nu a apreciat corect. Momentan, colegii dirijează circulaţia pe Bulevardul Pandurilor şi pe strada Matache Temelie, dar se va elibera în câteva minute”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea desfăşurarea de forţe din zonă. 

La faţa locului pe lângă agenţii de circulaţie au fost trimişi şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea care să ajute la deblocarea sanitarei.
 
 
Imagini cu ambulanţa rămasă blocată sub un pasaj rutier în Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul
 
Imagini cu ambulanţa rămasă blocată sub un pasaj rutier în Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul
 
Aceeaşi sursă a adăugat şi că şoferul urmează să fie sancţionat contravenţional pentru nerespectarea semnelor rutiere.

Ambulanţierii erau echipaţi anti-COVID, dar în vehicul nu era nici un pacient. Nu se ştie traseul sanitarei, dacă se îndrepta spre vreo unitate medicală sau spre un caz, dacă este vorba despre un vehicul din Râmnicu Vâlcea sau din alte zone, dacă şoferul este începător sau cum se explică faptul că nu cunoştea regimul de înălţime şi nici nu a văzut indicatoarele rutiere.
 
Traficul e deviat momentan pe strada Matache Temelie şi Bulevardul Pandurilor.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările