Consiliul Judeţean Vâlcea modifică sistemul de administrare al CET Govora, după neregulile găsite de ANAF: mandat de cel mult patru ani pentru directori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma votului din Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea, societatea CET Govora va fi administrată în sistem dualist, prin Consiliul de Supraveghere şi Directorat. Membrii Consiliului de Supraveghere vor avea un mandat de cel mult doi ani, în timp ce directorii companiei vor fi schimbaţi o dată la patru ani.

La nici o săptămâna de la publicarea raportului ANAF, consilierii judeţeni au aprobat miercuri schimbarea sistemului de administrare al societatii CET Govora. Trecerea de la sistemul unitar de administrare la sistemul dualist de administrare s-a făcut cu 16 voturi, consilierii PSD declarându-se împotriva proiectului de hotărâre. 

Prin trecerea la sistemul dualist de administrare, Consiliul de Administraţie CET Govora a fost înlocuit cu un Consiliu de Supraveghere, din care fac parte Eftimie Ghermac, Dragoşi Constantinescu, Laurenţiu Nicolae Cazan, George Rădulescu, Ion Oprea şi Gabriel Tomescu. Printre cei propuşi să supravegheze activitatea societăţii s-a numărat şi Mihai Bălan, fostul director al societăţii, însă acesta le-a transmis consilierilor judeţeni, prin intermediul lui Doru Constantin, că refuză mandatul. 

Potrivit legii, Consiliul de Supraveghere are la dispoziţie 90 de zile pentru a elabora şi a prezenta un plan de administrare, precum şi strategia de dezvoltare pentru următorii patru ani.

Societatea va fi condusă de un Directorat

 Conducerea Societăţii va fi asigurată însă de către un Directorat din care vor face parte cinci persoane. Membrii Directoratului vor fi numiţi de Consiliul de Supraveghere şi vor avea un mandat de cel mult patru ani. Deocamdată nu se ştie dacă printre membrii Directoratului se va număra şi Doru Constantin, cel care a fost numit director interimar după Mihai Bălan a demisionat din funcţie. 

Reprezentantul CJ Vâlcea în Adunarea Generală a Acţionarilor CET Govora, consilierul Remus Petrescu, a fost mandatat  astăzi să constate încetarea de drept a mandatului membrilor Consiliului de Administraţie al CET Govora. 

Raportul ANAF, cartoful fierbinte despre care consilierii judeţeni nu vorbesc

Consilierii judeţeni au evitat în şedinţa de miercuri orice discuţie pe tema raportului întocmit de inspectorii ANAF, în urma inspecţiei economico-financiare din această vară, din care rezultă că fosta conducere a CET Govora a efectuat cheltuieli nejustificate de ordinul milioanelor de lei. Potrivit ANAF, ÎN 2014, CET Govora a plătit pentru consultanţă juridică peste 2,5 milioane de lei, plus 870.015 lei pentru reclamă şi publicitate în presă. Inspectorii ANAF au recomandat conducerii CET Govora să ia măsuri pentru recuperarea banilor, identificarea persoanelor responsabile de angajarea şi efectuarea acestor cheltuieli revenind Consiliului de Administraţie. Hotărârea de astăzi a CJ Vâlcea, prin care se schimbă sistemul de administrare,  nu va exonera de răspundere conducerea societăţii, care trebuie să prezinte în termen de 60 de zile demersurile întreprinse pentru recuperarea banilor. 

Citeste si: EXCLUSIV Afaceri necurate la CET Govora. Compania de stat, care merge pe pierderi, a aruncat, în 2014, un milion de euro pe reclamă în presă şi pe avocaţi

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite