Consilierii PNL vor să dizolve Consiliul Local dacă nu vor fi lăsaţi să-şi pună primar interimar

Consilierii PNL vor să dizolve Consiliul Local dacă nu vor fi lăsaţi să-şi pună primar interimar

Alesii locali s-au intrunit din nou in sedinta ordinara pentru a schimba primarul interimar. Foto Adevarul

Consilierii municipali PNL s-au întrunit astăzi într-o nouă şedinţă extraordinară pentru a-i retrage atribuţiile de primar interimar social democratului Ion Gigi Matei. Pentru a treia oară în mai puţin de două săptămâni, liberalii l-au desemnat primar interimar pe viceprimarul Eduard Vîrlan.

Ştiri pe aceeaşi temă

La şedinţa extraordinară de astăzi a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea au luat parte doar consilierii independenţi şi cei ai PNL. În mai puţin de o oră, aleşii locali i-au conferit atribuţiile funcţiei de primar interimar viceprimarului Eduard Vîrlan, iar pe avocatul Iulian Voicu  l-au desemnat consilier local cu atribuţii de viceprimar. 
 
Hotărârile nu vor primi viză de legalitate
 
Hotărârile aprobate în şedinţa extraordinară de astăzi nu vor primi viza de legalitate din partea secretarului primăriei Râmnicu Vâlcea, întrucât, potrivit legii, un proiect de hotărâre care au intrat în circuitul civil nu mai pot fi revocate, ci ar trebui anulate în instanţă. Astfel, hotărârile din şedinţa din 2 iunie au produs efecte, viceprimarul Eduard Vîrlan semnănd mai multe documente în calitate de primar interimar. Printre hârtiile semnate s-a strecurat şi un cal troian, Eduard Vîrlan semnându-i cererea de concediu lui Ion Gigi Matei. 
 
 „Domnul viceprimar a exercitat atribuţiile funcţiei de primar prin semnarea de acte administrative. Date fiind condiţiile, eu consider că punctul meu de vedere este cel corect şi, pe cale de consecinţă nu voi contrasemna hotărârile. Noi am aflat despre cererea de concediu a domnului Matei a doua zi, când era deja semnată de domnul Vîrlan”, a specificat Ion Didoiu.  
 
Cine conduce Primăria Râmnicu Vâlcea
 
 
Hotărârile  vor fi  comunicate Prefecturii Vâlcea, care poate să le atace sau nu în instanţă. Juriştii Instituţiei Prefectului au atacat deja în contencios administrativ hotărârile adoptate în şedinţa din data de 2 iunie, prin care i s-au retras atribuţiile funcţiei de primar interimar lui Ion Gigi Matei, iar Eduard Vîrlan a fost numit în locul social democratului. 
 
În acest moment, dat fiind faptul demersul în justiţie al Prefecturii,  primar interimar al Râmnicului este social democratul Ion Gigi Matei, lucru recunoscut inclusiv de viceprimarul Eduard Vîrlan. 
 
„Primar e domnul Matei, după cum susţine şi semnează. Pentru cât timp nu se ştie. Ne aşteptăm ca prefectul să atace şi hotărârile adoptate astăzi, pentru că dânsul poate să invoce orice motiv”, declară viceprimarul Eduard Vîrlan.
 
Liberalii vor să dizolve Consiliul Local
 
Disputele politice pentru funcţia de primar interimar ar mai putea dura aproximativ două luni, întrucât liberalii au luat în calcul posibilitatea dizolvării Consiliului Local. Potrivit legii, dacă aleşii locali nu se întrunesc în şedinţe ordinare timp de trei luni consecutiv, Consiliul Local se dizolvă. 
 
„Dacă vor continua aşa, dacă prefectul va continua să atace în contencios hotărârile noastre, mergem până la dizolvarea Consiliului Local. Şedinţa ordinară din luna mai nu s-a ţinut, proiectele de pe ordinea de zi fiind aprobate în şedinţa extraordinară din data de 2 iunie. Dacă nu se vor ţine şedinte ordinare nici în următoarele două luni, Consiliul va fi dizolvat”, Eduard Vîrlan, viceprimar Ramnicu Valcea.  
 
Liberalii susţin că se vor prezenta la şedintele convocate de Ion Gigi Matei, dar că nu vor vota ordinea de zi. 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările