Încă un medic, răpus de COVID - 19: „S-a infectat de la o urgenţă cardiacă, pozitivată după 24 de ore”

Încă un medic, răpus de COVID - 19: „S-a infectat de la o urgenţă cardiacă, pozitivată după 24 de ore”

Medic de la Ambulanţa Vâlcea - Iulia Dumitrescu răpusă de COVID - 19 la 44 de ani Foto colaj

Încă un medic aflat în prima linie a luptei împotriva SARS - CoV-2 a fost răpus. Iulia Dumitrescu avea 44 de ani şi lucra în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul activa de peste un deceniu la Ambulanţa Vâlcea. S-a infectat în timpul serviciului, motiv pentru care odată diagnosticată pozitiv a fost internată în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vâlcea, aflată vizavi de locul în care lucra. 
 
Când starea acesteia s-a agravat, s-a decis mutarea ei în
Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a decedat miercuri dimineaţa, 25 noiembrie. 
 
Potrivit unor surse, starea acesteia s-a deteriorat brusc: „Acum râdea şi era optimistă, iar după câte ore nu mai are printre noi”.
 
Suferea de diabet zaharat de tip II. La cei 44 de ani era cel mai tânăr medic de la Ambulanţa Vâlcea, după ce absolvise Facultatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.
 
Va fi înmormântată pe 1 decembrie, când soţul şi copiii minori vor ieşi din izolare.
  

A contractat virusul în urma transportării unui pacient la Bucureşti

„Este o foarte mare pierdere pentru sănătatea din Vâlcea, pentru serviciul nostru”, recunoaşte directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vâlcea, Dan Pădureanu. „Este o tragedie să pierzi un medic în lupta cu monstrul acesta de COVID pe care nu-l vedem. Iulia Dumitrescu a fost un medic exemplar, de o modestie rară, un suflet nobil şi foarte bun profesionist, un om extraordinar de respectat şi de iubit”, a mai spus acesta. 
 
Directorul SAJ Vâlcea susţine că doctoriţa a contractat virusul în momentul în care a transportat un caz care n-a fost recunoscut a fi COVID pozitiv, fiind vorba despre o urgenţă cardiacă. A venit în contact cu pacientul când a trebuit să-l transporte cu ambulanţa la un spital din Bucureşti. Abia ulterior transferului s-a aflat că bolnavul avea şi COVID 19.

„A transportat un pacient care era cardiac şi avea nevoie de o intervenţie de urgenţă, la Bucureşti. După 24 de ore am aflat că pacientul era pozitiv la SARS - CoV-2”, recunoaşte directorul SAJ Vâlcea.
 

A comunicat cu familia şi colegii până în ultimele ore de viaţă

Din echipajul care a intrat în contact cu pacientul, medicul Iulia Dumitrescu s-a simţit cel mai rău. A fost transferată la finele săptămânii trecute de la Boli Infecţioase la Terapie Intensivă. Nimeni nu s-a aşteptat la finalul tragic, întrucât a comunicat cu colegii şi familia până în ultimele ore de viaţă, prin mesaje.
 
Reţelele de socializare sunt pline de sute de mesaje de condoleanţe, printre acestea şi unul venit din partea familiei unei foste paciente căreia i-a salvat viaţa: „Doamne, de ce a murit? A venit la mine acasă cu salvarea. Mămica mea era aproape moartă, în pat, a resuscitat-o, apoi a luat-o la spital şi a readus-o la viaţă. Două ore s-a chinuit acasă, să îi pornească inima. Îmi pare foarte rău, era un medic foarte bun şi sufletist... foarte respectuoasă”.
 

„După câte vieţi a salvat, n-ar fi meritat o astfel de recompensă de la viaţă!  

Despre caracterul acesteia au mai scris şi prietenii şi colegii: „Mare păcat ! Un om cu adevărat deosebit, un om dedicat până la sacrificiul suprem profesiei, o mamă extraordinară! A fost un privilegiu să o cunosc şi să colaborăm! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul dânsei curat şi sincer!” ... „Nu putem crede urechilor. Un om adevărat, o mamă minunată, o soţie devotată, un medic extraordinar, păcat, mare păcat!”... „E dureros pentru ai ei copii şi a ei familie! Mare păcat! E mult prea tânără! După câte vieţi a salvat, n-ar fi meritat o astfel de recompensă de la viaţă! Tot respectul! Cuvintele sunt de prisos! Oamenii buni sunt iubiţi şi de Dumnezeu!”, au mai scris oamenii pe reţelele de socializare. 
 

Încă şase angajaţi de la Ambulanţă, bolnavi de COVID - 19 

De la începutul pandemiei, ambulanţierii vâlceni au avut cu mai bine de 1.000 de intervenţii în plus, faţă de perioada similară a anului trecut. 
 
În acest moment, în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea mai există încă şase cadre diagnosticate pozitivi cu virusului SARS - CoV-2, dar potrivit conducerii SAJ toţi au forme uşoare ale bolii.
 
Este al doilea deces înregistrat în numai o lună în rândul celor care luptă în prima linie împotriva COVID - 19 în Vâlcea. La finele lunii trecute, un paramedic SMURD, de 14 ani în cadrul Gărzii de Intervenţie Brezoi a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, a fost răpus de COVID - 19. Plt. adj. şef Romeo Gheorghe Banu, cunoscut drept „Romică”, era subofiţer operativ principal. Avea doar 46 de ani. Soţia acestuia susţine că a contract boala în urma unei intervenţii la un accident rutier produs pe Valea Oltului când un TIR a căzut de pe un viaduct în râul Lotru şi a fost nevoit „să stea două ore în apa rece”. 
 
Acestea reprezintă două dintre cele peste 90 de decese înregistrate în Vâlcea de de la începutul pandemiei.Ambii au lăsat în urmă copii minori.

 

Vă mai recomandăm şi: 

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările