VIDEO Ultimele clipe din viaţa unei femei găsite moarte pe un câmp din Ploieşti. Bărbatul cu care a vorbit înainte să moară

VIDEO Ultimele clipe din viaţa unei femei
găsite moarte pe un câmp din Ploieşti. Bărbatul cu care a vorbit înainte să moară

Iuliana Radu, surprinsă de camerele de luat vederi ale unui magazin

Procurorii prahoveni reiau ancheta în cazul morţii Iulianei Radu, o femeie de 49 de ani găsită fără viaţă la începutul anului 2019 pe un câmp aflat la ieşirea din Ploieşti. Ancheta făcută imediat după găsirea cadavrului a fost apreciată drept superficială de către judecători care au dispus anularea primelor rezultate şi refacerea cercetărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe imagini suprinse de camerele de luat vederi din ziua de 9 ianuarie 2019, când Iuliana Radu a dispărut, o arată pe femeie pe un drum de la periferia oraşului, pe care nu avea ce să caute în mod normal.

Nu era traseul ei spre domiciliu, susţin rudele. Filmările surprind probabil ultimele clipe cu Iuliana în viaţă.

Mai multe detalii aici.

Se vede clar din înregistrări cum femeia are un mers oscilant, este nervoasă, loveşte cu pumnul într-o masă din faţa unui bar şi pare dezorientată. Se opreşte o clipă, se întoarce şi apoi porneşte mai departe pe direcţia iniţială. Nu merge mult, doar câţiva metri, apoi se aşează pe un zid unde pare că aşteaptă pe cineva sau doar se odihneşte. La un moment dat, o maşină cu caroserie combi, de culoare roşie, se opreşte în dreptul ei.


De la volanul acestui autoturism coboară un bărbat (slab şi înalt) care nu pare că are vreo legătură cu Iuliana. Omul se duce în spatele maşinii, deschide portiera portbagajului şi caută ceva acolo, apoi pleacă. O vede pe Iuliana stând pe zidul gardului, se îndreaptă către ea, iar cei doi au o discuţie de câteva secunde după care pornesc împreună în maşină. Iuliana se urcă în maşină care pleacă într-o direcţie necunoscută.

Câteva ore mai târziu, Iuliana Radu a fost găsită moartă, într-un şanţ, pe un câmp de la ieşirea din Ploieşti, în zona rafinăriei Lukoil. Hainele îi erau curate şi uscate, în condiţiile în care cu o noapte înainte ninsese la Ploieşti. Femeia nu avea urme de violenţă vizibile, iar geanta ei a fost găsită în apropierea cadavrului.

Medicii legişti au descoperit, după efectuarea necropsiei, o alcoolemie uriaşă, anormal de mare, de 3.80. Cauza decesului a fost, potrivit legiştilor, stop cardio-respirator.

Iuliana Radu, femeia găsită moartă pe un câmp de la ieşire din Ploieşti FOTO Arhiva familiei

Nivelul alcoolemiei este cel puţin ciudat. Cu doar o oră înainte de a fi surprinsă de camerele de luat vederi, Iuliana se afla la serviciu. Dacă ar fi fost băută (aproape de comă alcoolică, dacă este să ne luăm după nivelul alcoolemiei), unul dintre colegi sau şefii ei ar fi observat acest lucru.

Rudele femeii spun că poliţiştii nu au audiat colegii, dar nici vânzătoarele de la magazinul unde Iuliana s-a întâlnit cu acel bărbat cu care a plecat.

Acesta din urmă însă a fost identificat şi audiat de către poliţişti. Omul a spus că pur şi simplu i s-a făcut milă de Iuliana când a văzut-o în drum şi s-a oferit să o conducă la destinaţie, iar poliţiştii l-au crezut. Bărbatul a precizat că s-a despărţit de Iuliana cât aceasta era încă în viaţă.

 Gheorghe Dafinescu, soţul femeii a fost nemulţumit de rezultatul anchetei aşa că a cerut în instanţă refacerea cercetărilor.

Judecătoria Ploieşti a admis plângerea şi a dispus desfiinţarea clasării care releva faptul că în cauză nu sunt suspiciuni de omor, cerând procurorilor completarea rechizitoriului şi refacerea urmăririi penale. Dosarul se află acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, unde a început audierea martorilor care ar fi trebuit chestionaţi încă din prima fază a anchetei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: