Torţa olimpică ajunge duminică, la Sinaia. Va fi purtată de un veteran care a participat la JO din 1964, de la Innsbruck

Torţa olimpică ajunge duminică, la Sinaia. Va fi purtată de un veteran care a participat la JO din 1964, de la Innsbruck

Torţa olimpică va ajunge, duminică, la Sinaia şi la Buşteni. FOTO Adevărul

Boberul Constantin Cotacu, cel mai vârstnic sinăian participant la Jocurile Olimpice, ediţia a IX-a, Innsbruck (Austria) 1964, va începe ceremoniile pentru aducerea Torţei Olimpice la Sinaia. Evenimentul se desfăşoară duminică, în staţiune

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceremoniile se vor desfăşura după un scenariu în care prezentul – trecutul şi viitorul îşi vor preda „ştafeta“ olimpică.

Astfel, la ora 11.45, cel mai vârstnic sinăian participant la Jocurile Olimpice, ediţia a IX-a, Innsbruck (Austria) 1964, veteranul Constantin Constantin (TRECUTUL) îi va înmâna, într-un cadru festiv în faţa Primăriei Sinaia Torţa Olimpică primarului oraşului, Vlad Oprea.

La ora 12.00, se va preda torţa celei mai mici purtătoare de flacără olimpică, Ana Teodorescu (VIITORUL), urmând a fi predată către PREZENT, antrenorului FOTE Burchiu Andrei (CS Carpaţi Sinaia) şi antrenorului FOTE Poponeci Ioan (CS Şcolar Sinaia) care vor alerga pe tronsonul Primaria Sinaia - rond Aosta, 200 m.

Flacăra va mai fi purtată de doi tineri sportivi, după care, la ora 12.30 aceasta va fi predată oficialităţilor COSR, care o vor duce la Buşteni, unde sunt organizate ceremonii similare.

Sinaia se mândreşte cu patru sportivi care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului Euroepean - FOTE 2013: Raluca Ciocănel (CS Carpaţi Sinaia), Robert Renaldo Frăţilă (CS Carpaţi Sinaia), Daniel Pripici (CS Şcolar Sinaia) şi Luca Daniel Cojocaru (CS Şcolar Sinaia).

Pe parcursul evenimentului, circulaţia rutieră în Sinaia va fi restricţionată în intervalul orar 11.15 – 12.45 pe Bulevardul Carol I, traseul Hotel Internaţional – Petrom/Casino Sinaia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: