Ploieşti: Programul instituţiilor cu publicul de Rusalii

Ploieşti: Programul instituţiilor cu publicul de Rusalii

Ploieşti: Programul instituţiilor cu publicul de Rusalii

Din acest an, a doua zi de Rusalii este considerată sărbătoare legală. Astfel, mâine majoritatea instituţiilor publice vor fi închise sau vor avea program redus.

Spitalele vor funcţiona în regim de sărbătoare, fiind asigurate doar urgenţele, la fel ca la fiecare sfârşit de săptămână. „Unităţile medicale cu foc continuu, adică unităţile de urgenţă cum este Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă vor avea program normal, astfel încât să poată interveni la orice oră”, ne-a declarat Cristian Vintilescu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Prahova. 

În schimb, cabinetele medicale individuale vor fi închise. Ploieştenii care sunt nevoiţi să meargă la farmacie mâine, îşi pot cumpăra medicamente doar de la farmacia situată în spatele Mall-ului Mercur, aceasta funcţionând non-stop. Toate celelalte farmacii, atât din centru, cât şi din cartiere vor fi închise. 

Doar decesele se înregistrează la Starea Civilă
Serviciul de Stare Civilă va funcţiona mâine în intervalul orar 09.00 – 12.00, numai pentru înregistrarea deceselor. Totodată, pentru emiterea de cărţi de identitate în regim de urgenţă funcţionarii Serviciului de Evidenţă a Persoanelor vor lucra astăzi, până la ora 21.00, iar mâine vor avea liber. Şi angajaţii de la casieriile Serviciului Public de Finanţe Locale vor sta acasă mâine.

Mijloacele de transport în comun vor circula în a doua zi de Rusalii după programul unei zile de sâmbătă, iar oficiile poştale vor fi şi ele închise.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: