Ploieşti: Indiferenţa falimentează Parcul Industrial Plopeni


Parcul a fost înfiinţat în urmă cu patru ani, în incinta Uzinei Mecanice Plopeni. Firmele plătesc şi câte 5000 de euro pe lună chirie către uzină.

Conform contractului, în aceşti bani, ar trebui să aibă asigurată furnizarea utilităţilor. Acest lucru s-a întâmplat până acum o săptămână, când livrarea gazelor către societăţile comerciale din Parcul Industrial a fost sistată.

Aşa că, în spaţiile de producţie activitatea a fost întreruptă. „Fără gaze, cuptoarele şi turnătoria din fabrica noastră nu pot funcţiona. Avem comenzi pentru extern care acumulează, acum, penalităţi deoarece suntem blocaţi şi nu mai putem produce. Practic vom fi nevoiţi să închidem fabrica şi să trimitem în şomaj 150 de oameni", ne-a declarat Roxana Popa, managerul unei firme ce produce articole de uz casnic şi care funcţionează în Parcul Industrial Plopeni.

Blocaj total

 Oamenii care lucrează la această societate sunt disperaţi. Spun că nu îşi vor mai găsi de lucru în altă parte, dacă se închide fabrica în care un italian a investit peste cinci milioane de euro. „Pe criza asta unde să mai lucrezi? Şi Guvernul ar trebui să se gândească să susţină investitorii care crează locuri de muncă. Nu să le pună beţe în roate aşa cum se întâmplă acum", ne-a mărturisit Elena Ion, salariată a unei fieme Parcul Industrial Plopeni.

În aceeaşi situaţie se află şi un alt patron care a încercat să pună pe picioare o firmă în parcul industrial. Claudiu Spirea trăieşte din producţia de fier forjat. Fără gaze şi energie electrică nu poate face nimic.

„Cei de la Uzină au oprit gazele fără să ne anunţe. Ne-au stricat utilaje din cauza asta, ca să nu mai vorbesc de faptul că nu ne putem onora comenzile şi pierdem bani. Nici energia electrică şi apa nu au fost furnizate de Uzină aşa cum era specificat în contract. Sunt avarii dese şi se întrerupe curentul. Cât despre apă, aceasta nu mai este furnizată de ceva timp", ne-a povestit Claudiu Spirea.

Conducerea Uzinei Mecanice Plopeni, responsabilă de întreaga situaţie, nu a vrut să comenteze în nici un fel situaţia. Rămâne de văzut dacă reprezentanţii Parcului Industrial vor găsi soluţii, sau dacă firmele de aici vor fi nevoite să închidă porţile şi să se mute în alt judeţ.

Nu au bani de reparaţii

 Instalaţiile sunt vechi şi uzate, aşa că cedează zilnic. Asta s-a întîmplat şi cu conducta de gaze care s-a fisurat acum o săptămână, iar livrarea a fost sistată. Conducerea Uzinei tratează cu indiferenţă situaţiaşi şi spune că nu are bani de reparaţii.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: