Ploieşti: 30.000 de euro, cel mai bun proiect de modernizare a Hipodromului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu preluarea Hipodromului în patrimoniul municipiului, primăria vrea să urgenteze procesul de refacere a bazei hipice, care se află, în prezent, în paragină.

Hipodromul ploieştean şi-a închis porţile în februarie 2008, după 86 de ani de funcţionare. Omul de afaceri italian căruia primăria îi concesionase locaţia, în 2005, i-a anunţat la începutul lui 2008, pe proprietari şi pe antrenori că nu mai au voie să intre cu caii pe piste. Şi asta după ce  alimentarea cu apă şi energie fusese oprită, din cauza datoriilor. Trecerea timpului şi lipsa investiţiilor şi-a pus aprenta pe baza hipică, unică în ţară. Pista de trap este aimpracticabilă acum, tribunele arată jalnic iar grajdurile sunt insalubre. Primăria, la insistenţele crescătorilor de cai, a acţionat în instanţă concesionarul italian. Judecătorii au decis, la finele anului trecut, rezilierea contractului cu investitorul italian şi preluarea Hipodromului de către municipalitate.

 

Întrecere între tinerii arhitecţi

După preluarea bazei hipice, edilul Ploieştiului, Andrei Volosevici avansa ideea unui concurs de proiecte privind modernizarea şi refacerea Hipodromului, adresat tinerilor arhitecţi din oraş. Se oferea şi un premiu atunci, respectiv suma de 5000 de euro pentru cea mai revoluţionară idee. Şase tineri arhitecţi au anunţat deja că s-au apucat de proiecte. Municipalitatea este însă decisă să schimbe total faţa Hipodromului şi să-l transforme în cea mai modernă bază sportivă din ţară. Aşa că valoarea premiului a fost mărită la 30.000 de euro, bani pentru cel mai bun proiect.

Banii vor fi suportaţi în parte de municipalitate şi din sponsorizări, dar şi crescătorii de cai spun că vor contribui cu diverse sume. „Este vorba de mulţi bani, dar cred că acest simbol al oraşului trebuie pus în valoare cât mai repede. Pentru început, ar trebui refăcute pistele de trap pentru ca în luna mai să organizăm prima competiţie hipică la Ploieşti. Celelalte lucrări de modenizare pot merge apoi în paralel, fără să afecteze cursele de cai. Este un proiect amplu”, ne-a declarat Marian Manea, preşedintele Societăţii Române de Trap.

 Şcoală de echitaţie la Ploieşti

Odată modernizată, baza hipică de la Ploieşti poate deveni şi o sursă importantă de bani pentru bugetul municipiului. “Intenţionăm ca, pe lângă refacerea pistelor, a tribunelor şi a grajdurilor, să amenajăm în jurul Hipodromului spaţii de joacă pentru copii, să ridicăm un hotel, restaurante şi spaţii comerciale. Ne-am gândit chiar şi la o şcoală de echitaţie, unde copii şi adulţii să înveţe să călărească. Toate acestea ar însemna bani pentru bugetul oraşului”, ne-a menţionat Andrei Volosevici , primarul municipiului. În acest moment, în grajdurile Hipodromului sunt 250 de cai. Printre ei se numără şi un exemplar care valorează 90.000 de euro.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite