Pensia municipală promisă pensionarilor ploieşteni nu poate fi acordată în 2013 şi nici măcar în 2014

Pensia municipală promisă pensionarilor ploieşteni nu poate fi acordată în 2013 şi nici măcar în 2014

Primarul Bădescu a spus că pensiile municipale nu pot fi acordate cel puţin doi ani. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

Primarul Iulian Bădescu şi consilierul local Gheorghe Sârbu au avut luni un schimb de replici pe tema pensiei municipale promisă pensionarilor din Ploieşti, în timpul campaniei electorale, de către edilul de acum al oraşului

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierul din opoziţie Gheorghe Sârbu a propus luni, în şedinţa extraordinară de Consiliu Local pe tema bugetului din 2013, un amendament prin care să fie alocate pensionarilor pensiile municipale de 200 de lei, promise în campanie.

Bănuiesc că aţi studiat bugetul oraşului cu atenţie şi în campania electorală. Aţi promis pensiile municipale, vă rog să le acordaţi“, a spus Gheorghe Sârbu.

„În campanie, nu ştiam că avem datorii la Alpine Bau, constructorul stadionului, şi că banii pentru reabilitarea blocurilor ar fi trebuit să vină de la Guvern. Cei aproape 63.000 de pensionari merită pensia municipală, dar, din păcate, banii trebuie daţi pentru plata datoriilor din mandatul trecut. Nu am reuşit să identific sursa pentru pensia municipală, nici pentru anul acesta, şi nici pentru anul următor. Dacă găsiţi dumneavoastră sursa, o dăm“, a replicat Iulian Bădescu.

Dacă identificam o sursă din care să plătim aceste pensii, le promiteam şi noi în campanie“, a continuat şi Gheorghe Sârbu.

Primarul Bădescu a încheiat discuţia spunând că „datoriile care apasă pe umerii municipalităţii sunt uriaşe“.

Pe aceeaşi temă

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, face plângere la Parchet pe tema anvelopării blocurilor

Aproape sigur. Tariful pentru apă caldă şi energie termică se scumpeşte cu peste 40% la Ploieşti


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările