Lukoil a premiat proiecte româneşti

Lukoil a premiat proiecte româneşti

În Rusia, Lukoil oferă aceste premii din 2005, când în oraşul Perm a fost lansat concursul de proiecte. În România, competiţia se află la prima ediţie, alegându-şi câştigătorii dintre ONG-uri şi instituţii publice cu profil educativ-cultural.

Premiile au fost oferite atât de Lukoil România, cât şi de Rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploieşti.

Astfel, la secţiunea Ecologie Lukoil România a premiat proiectul „Cluj Napoca, oraş-parc” al Asociaţiei nonprofit Serena, proiectul „Plantăm ca să respirăm”, al Asociaţiei Tinerilor Ecologi Români din Iaşi TERIS şi proiectul „Plantăm, respirăm şi ne jucăm” al Asociaţiei Visit Me.

La festivitate, au fost prezenţi Victor Jumbei, director general al Lukoil România, şi, din partea Lukoil Moscova, de Vladimir Gherasimov, şef de departament pentru comunicare interregională.

”Vreau să-i felicit atât pe câştigătorii acestei ediţii, dar şi pe cei care nu au reuşit. La anul, dacă lucrează mai mult la proiectele lor au toate şansele să reuşească”, a declarat Vladimir Gherasimov.

Premiile secţiunii Spiritualitate şi cultură, precum şi a celei dedicate sportului, au fost  oferite de Rafinăria Petrotel-Lukoil, reprezentată de directorul său general Aleksei Kovalenko. În prima secţiune, pe primul loc s-a clasat Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova cu proiectul „Centru cultural privind impactul antropic şi educaţie ecologică”, urmaţi de studenţii Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti Gabriel Ivan şi Georgiana Vulpe, cu proiectul unei şcoli de dansuri populare („Păstrătorii de tradiţii”) şi de ambiţiosul proiect al Colegiului ploieştean Elie Radu, „Cercul de robotică Ercast”, care îşi propune să înveţe 300 de elevi să proiecteze roboţi. Premiile acestei secţiuni însumează 18000 dolari, repartizaţi egal fiecărui proiect.

Asociaţia Sportivă Întoarce-te la sport s-a impus cu proiectul „Mereu în mişcare – Fuel through Life”.

Din partea Primăriei Ploieşti, a fost prezent viceprimarul Cristian Ganea: „Ce să mai vorbim, suntem cei mai buni. Ploieştiul a luat spuma premiilor”. a declarat acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: