Fiul de preot suspectat că a ucis o bătrână pentru a-i fura banii, acuzat de omor prin cruzimi. Tânărul riscă închisoare pe viaţă

Fiul de preot suspectat că a ucis o bătrână pentru a-i fura banii, acuzat de omor prin cruzimi. Tânărul riscă închisoare pe viaţă

Teodor Mina Marin este arestat încăd in luna februarie FOTO Facebook

A început procesul lui Teodor Mina Marin (23 de ani), fiul preotului din comuna prahoveană Lipăneşti, suspecat că a omorât o femeie în vârstă de 63 de ani pentru a-i lua banii. Tânărul este acuzat de omor calificat prin cruzimi. Procesul se judecă pe fond la Tribunalul Prahova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acuzaţiile aduse de procurori tânărului din comuna prahoveană Lipăneşti sunt dintre cele mai grave. Conform portalului instanţelor de judecată, Teodor, fiul adopat al preotului din comună, este acuzat de omor calificat prin cruzimi, faptă pentru care riscă închisoare pe viaţă, dacă procurorii vor reuşi să probeze vinovăţia.

” Ia act că nu s-au formulat cereri şi excepţii aferente procedurii de cameră preliminară. În baza art. 346 alin. 1 C.pr.pen., constată competenţa materială şi teritorială a instanţei, legalitatea sesizării instanţei cu Rechizitoriul nr. 50/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova privind pe inculpatul MARIN TEODOR MINA, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat (prin cruzimi) , prev. de art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. h C.pen., cu aplicarea art. 41 alin.1 C.pen. rap. la art. 43 alin.1 C.pen. si distrugere, prev. de art. 253 alin. 4 C.pen., cu aplicarea art. 41 alin.1 C.pen. rap. la art. 43 alin.1 C.pen. , ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 C.pen. a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Marin Teodor Mina. Prezenta se va comunica de îndată procurorului, inculpatului şi persoanei vătămate. Cu contestaţie, în 3 zile de la comunicare. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu azi, 19.06.2019”, conform portalului instanţelor de judecată

Procesul pe fondul cauzei a început la Tirbunalul Prahova în data de 12 septembrie. Următoarea şedinţă de judecată a fost programată pentru prima zi a lunii octombrie.

Teodor Mina Marin este judecat în stare de arest preventiv. El a fost încarcerat încă din luna februarie, iar Tribunalul Prahova a prelungit măsura preventivă până în prezent.

Teodor este principalul suspect al crimei care s-a petrecut în noaptea de 3 spre 4 februarie în Lipăneşti. Iniţial cazul a fost tratat drept un accident mortal provocat de un incendiu. Pompierii au fost chemaţi de vecini să stingă flăcările care cuprinseseră casa unei femei, care locuia în imediata apropiere a casei parohiale. După stingerea incendiului, pompierii au descoperit cadavrul carbonizat al proprietarei casei. Abia la Serviciul de Medicină Legală, pe corpul victimei au fost găsite zeci de urme de lovituri provocate, susţin medicii legişti, de un obiect ascuţit.

La finalizarea anchetei s-a stabilit că femeia fusese înjunghiată cu un ciob de sticlă (o farfurie spartă), apoi agresorul a incendiat casa.

Teodor şi-a recunoscut fapta, punând totul pe seama băuturilor alcoolice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările