Escroc prins în flagrant când primea şpagă de la un subofiţer al Şcolii de Pompieri din Prahova. Mita, pentru un loc de muncă la IGSU

Escroc prins în flagrant când primea şpagă de la un
subofiţer al Şcolii de Pompieri din Prahova. Mita, pentru un loc de muncă la
IGSU

Ce a fost dispus să facă un subofiţer din cadrul unei şcoli de pompieri ca să ajungă să lucreze în operativ la IGSU

Un subofiţer al Şcolii de Pompieri de la Boldeşti Scăieni din Prahova a denunţat la DGA un individ care îi promisese că, în schimbul unei importante sume de bani, îi poate asigura un loc de muncă mai bun în structura centrală a IGSU.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Brăbatul s-a dovedit a fi doar un şarlatan care nu a făcut altceva decât să-i ia banii pompierului fără să facă demersurile promise.

”Ca urmare a denunţului formulat în data de 26.05.2022 la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie de către un subofiţer din cadrul unei şcoli de pompieri, lucrătorii de poliţie judiciară ai D.G.A. – Direcţia Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat în aceeaşi zi la prinderea în flagrant, pe raza oraşului Otopeni, a unei persoane, fără calitate specială, care a pretins şi primit de la martorul denunţător  suma de 1.500 lei”, se arată într-un comunicat DGA.

Anterior, persoana în cauză a pretins şi primit suma de 15.000 lei de la martorul denunţător pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în scopul aprobării solicitarii de mutare la o structură operativă din cadrul I.G.SU, lăsând impresia subofiţerului că are infuenţă asupra acestora, arată sursa citată.

Escrocul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind reţinut pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările