Topul plantelor care rezistă cel mai mult timp fără apă

Topul plantelor care rezistă cel mai
mult timp fără apă

Cactusul poate rezista luni întregi fără să fie udat

Dacă doriţi să aveţi în locuinţă plante rezistente şi care să nu necesite o atenţie specială şi udări frecvente, există mai multe soiuri ce pot rezista mai mult timp fără apă. Vi le prezentăm în cele ce urmează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ficusul este o plantă ce poate sta şi două săptămâni fără să fie udată. Există 800 de soiuri diferite de ficus, însă cele speciale pentru apartament sunt, în general, foarte uşor de îngrijit. Ficusul de apartament se mulţumeşte cu udări rare, mai ales dacă este poziţionate într-un loc în care are suficientă lumină şi aer proaspat. Dacă feriţi ficusul de razele puternice ale soarelui, acesta poate rezista şi două săptămâni fără să fie udat, inclusiv în sezonul cald. De asemenea, daca plantaţi ficusul într-un sol lutos, care menţine foarte mult timp umezeala, puteţi mări şi mai mult distanţa dintre udări.

Dracaena este de asemenea o plantă foarte rezistentă. Aceasta trebuie plantată într-un amestec de nisip, turbă şi pământ pentru flori, astfel încât arborele să reziste fără apă chiar şi până la 10 zile. Este recomandat ca planta să fie aşezată într-un loc răcoros, unde temperatura nu sare de 20 de grade

Cactusul este singura plantă ce adora seceta şi ce are nevoie doar de câteva linguriţe de apă, o dată la 4 - 5 săptămâni, în timpul verii. Cu cât îl udaţi mai mult şi mai des, cu atât şansele ca planta să putrezească sunt mai mari. Daca uitaţi să îl udaţi, cactusul va fi o plantă fericită, ce se va dezvolta cu uşurinţă, mai ales dacă o veţi aseza într-un loc cu mult soare.

Lămâiul sau portocalul sunt doar doi dintre citricii ce rezistă o perioadă suficientă de timp fără să aibă nevoie de apa. Acest lucru se datorează climei cu care sunt obişnuite cele două plante, dar şi solului ce păstrează foarte bine umezeala.

Deşi este o plantă suculentă, aloe vera nu are nevoie de multa apă pentru a se dezolva. Planta îşi face propriile rezerve de umezeală şi le foloseşte atunci când are nevoie. Acest lucru nu înseamnă însă nu trebuie să o daţi deloc. O udare o dată la cel mult 10 zile va fi suficientă pentru ca aloe vera să se dezvolte fără probleme.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările