Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti a fost dotat cu un aparat necesar salvării vieţilor pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti a fost dotat cu un aparat necesar salvării vieţilor pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare

Aparatul a ajuns în Laboratorul de Angiografie

Laboratorul de Angiografie al Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost dotat cu un  dispozitiv necesar intervenţiilor de implant de stent, care ajută la curăţarea vaselor de sânge, a arterelor coronare, eliminând depozitele de grăsime.

Aparatul, numit Rotablator, vine în sprininul salvării vieţilor pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare.
 
Procedura de rotablaţie constă în introducerea unei freze cu cap diamantat (microcristale de diamant) miniaturizată. Prin rotaţia acesteia, placa de aterom este descompusă în microparticule foarte mici cu diametrul sub 10 microni. În urma ei, freza lasă o arteră coronară pregatită optim pentru a fi stentată.

"Cel mai dotat laborator din ţară"
 
Este o procedură minim invazivă care se recomandă atunci când arterele corpului sunt blocate de plăcile de aterom, iar sângele nu mai poate iriga ţesuturile din zona respectivă. Pentru a putea reda circulaţia dintr-o anumită arteră calcificată, medicul recurge la procedura de rotablaţie pentru a dezintegra calciul format pe arterele coronare.
 
Sistemul de rotablaţie a costat 239.999,20 lei şi a fost achiziţionat din bugetul Consiliului Judeţean Argeş.

Prin dotarea Laboratorului de Angiografie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti cu un asemenea dispozitiv, alături de echipa de medici specialişti, pot fi salvate vieţile pacienţilor, care prin absenţa acestui aparat riscau să fie etichetaţi ca netratabili. 

"Este vorba, în mod deosebit, de persoanele vârstnice care prezintă leziuni calcificate şi care nu pot fi supuse intervenţiei de implant de stent întrucât vasele de sânge nu pot fi deschise fără un asemenea dispozitiv. Laboratorul de Angiografie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti este cel mai dotat laborator din ţară, care dispune de tehnologie de ultimă generaţie. În ultimii ani, echipa medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti şi conducerea Consiliului Judeţean Argeş s-au orientat către achiziţionarea şi punerea la dispoziţia pacienţilor a celor mai noi tehnologii medicale", precizează CJ Argeş. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: