Peste 50 de copii diagnosticaţi cu gripă în Argeş. În ce situaţii s-ar putea decide închiderea şcolilor

Peste 50 de copii diagnosticaţi cu
gripă în Argeş. În ce situaţii s-ar putea decide închiderea
şcolilor

54 de copii au fost diagnosticaţi până acum cu gripă în Argeş FOTO: ziarulprofit.ro

În judeţul Argeş s-au înregistrat până acum 58 de cazuri de gripă, dintre care 54 la copii şi 4 la adulţi. Nu este vreo şcoală închisă deocamdată, o decizie în acest sens urmând a fi luată în cazul în care numărul cazurilor ar creşte de la o zi la alta.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Pe data de 21 ianuarie avem înregistrate 58 de cazuri de gripă, 54 de cazuri fiind la copii şi 4 la adulţi. Până acum nu s-a luat decizia închiderii vreunei şcoli din Argeş”, a declarat pentru Adevărul Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş.

Am stat de vorbă şi cu inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu pentru a ne preciza în ce situaţii s-ar putea decide închiderea unor şcoli din Argeş.

”În cazul în care într-o clasă s-ar înregistra minimum 3 cazuri de gripă, s-ar lua decizia închiderii clasei şi ulterior dezinfectarea ei. Decizia închiderii unei şcoli poate fi luată doar dacă ar creşte cazurile de gripă de la o zi la alta. În acest caz, eu trebuie să propun Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş închiderea şcolii în cauză, iar ulterior să anunţ şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Deocamdată nicio şcoală din Argeş nu a fost închisă din cauza gripei”, spune inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: