Licoarea eficientă în caz de bronşită şi dureri in piept. Cum prepari acasă decoctul de lumânărică

Licoarea eficientă în caz de bronşită şi dureri in piept. Cum prepari acasă decoctul de lumânărică

Foto: Shutterstock

Un simplu preparat obţinut acasă dintr-o plantă numită, în limbaj popular, lumânărică,  ameliorează durerile de stomac şi tratează digestia dificilă, problemele vezicii urinare, dar mai ales bronşita şi durerile în piept.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lumânărica (Verbascum phlomoides) buruiana cu tulpina şi frunzele acoperita de peri, are proprietati antiinflamatoare, sudorifice, antiasmatice, antimicrobiene, antihistamice, antispastice, antivirale, dar şi expectorante şi antitusive,

Principalii componenţi activi sunt mucilagiile neouzuronice si saponinele, specifice speciei.

"În uz extern are indicaţii în hemoroizi, degeraturi, furuncule, plăgi atone, în timp ce în uz intern este recomandată în bronşită, astm, răguşeală, laringită, angine, gastroenterintă, tuberculoză, traheită", precizează Elena Badea, administratorul site-ului infuziedenatatate.ro.

Specialistul recomandă un un preparat cu indicaţii mutiple: decoctul de lumanarică.

"Se prepară din două linguri de plantă mărunţită, care se fierb, timp de 15 minute, în 250 ml de apă, având grijă să completezi lichidul pe măsură ce se evaporă. Se beau trei ceşti /zi din licoarea călduţă, pe stomacul gol (aproximativ 50ml de lichid de trei ori pe zi). Decoctuleste indicat pentru bronşită, dureri în piept, dureri de stomac, digestie dificilă, probleme ale vezicii urinare", mai spune Elena Badea. 

Specialistul avertizează că în timpul sarcinii şi alăptării nu se recomandă consumul de preparate din lumânărică. 

Este recomandat să cereţi sfatul medicului înainte de administrarea oricărui preparat din această plantă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: