FOTO Opt morminte profanate la Costeşti

FOTO Opt morminte profanate la Costeşti

Capacele de la cripte au fost date la o parte de profanatori

Preotul care a mers de dimineaţă în cimitirul din cartierul Zorile, din oraşul Costeşti a făcut descoperirea. Părintele a observat că mai multe capace de la cripte erau date la o parte şi a anunţat imediat poliţia.

Ştiri pe aceeaşi temă


Oamenii legii sosiţi la faţa locului au constatat că este vorba de 7 cripte şi un cavou care au fost profanate. Cei care au distrus mormintele au dat plăcile grele de ciment la o parte şi au desfăcut chiar şi coşciugele, în speranţa că vor găsi ceva bunuri de valoare. Nu au găsit nimic însă şi au plecat cu coada între picioare, fără să fure ceva.


Nu s-a furat nimic

“Au dat plăcile la o parte, au umblat la coşciuge, dar doar la cripte. La cavou nu. N-au luat nimic. În funcţie de urmele care vor fi prelevate şi de rezultatele acestora se va întocmi un cerc de suspecţi. Cu siguranţă este vorba de mai multe persoane”, a declarat comisarul Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş.


Părintele le-a spus poliţiştilor că a trecut şi aseară pe la cimitir, în jurul orei 18.00 şi când a plecat, toate mormintele erau în ordine, ceea ce înseamnă că profanatorii au făcut distrugeri în timpul nopţii.


Mormintele sunt recente, fiind construite începând din anul 2007. Durerea este şi mai mare pentru familiile celor care au fost chemate în cimitir să constate dacă s-a furat ceva din coşciuge. O tânără văduvă privea cu durere cum mormântul soţului său, pe care l-a îngropat de curând, după ce şi-a pierdut viaţa într-un cumplit accident, a fost vandalizat de nişte oameni fără suflet.


După ce poliţiştii vor termina cercetările, familiile vor fi nevoite să înhumeze morţii la loc şi să reia parastasele sau pomenile, aşa cum prevăd legile bisericeşti.


În aceleaşi cimitir a fost profanat  de două ori şi mormântul regelui internaţional al romilor, Ilie Stănescu din Costeşti,  zis şi Tortică, în octombrie şi noiembrie 2009. Cei care au îndrăznit să-i tulbure somnul de vechi regelui nu au furat atunci nimic, ci doar au vrut să se răzbune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările