Festivism ca în comunism. Copii scoşi în costume populare la inaugurarea unui pod sfinţit de şapte preoţi

Festivism ca în comunism. Copii scoşi în costume populare la inaugurarea unui pod
sfinţit de şapte preoţi

10 copii şi şapte preoţi, aduşi la inaugurarea podului FOTO: Consiliul Judeţean Argeş

În comuna argeşeană Mihăeşti a fost inaugurat, în această săptămână, un pod realizat cu fonduri de la bugetul de stat. Festivismul excesiv al autorităţilor locale şi judeţene a semănat, din păcate, mai degrabă cu un eveniment din perioada comunistă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Investiţia este una foarte utilă şi necesară, având în vedere că vechiul pod fusese dat în exploatare în 1995, avea caracter provizoriu şi, din această cauză, se considera depăşită durata de exploatare. Numai că festivismul, care, din păcate, este unul repetitiv la asemenea manifestări, a umbrit importanţa evenimentului pentru comunitate. Zece elevi au fost îmbrăcaţi în costume populare şi scoşi pentru a fi prezenţi pe pod la inaugurare. Mai mult decât atât, podul de la Mihăeşti a fost sfinţit de un sobor compus din şapte preoţi.

Podul a fost sfinţit FOTO: Consiliul Judeţean Argeş

La inaugurarea podului din comuna argeşeană Mihăeşti, lung de 43,70 metri şi cu o deschidere de 36,60 metri, autorităţile judeţului au fost prezente in corpore: Ion Mînzînă - preşedinte Consiliul Judetean Arges şi vicepreşedinţii Marius Nicolaescu şi Adrian Bughiu. Podul a costat 3,5 milioane lei şi a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II.

 

Primarul, către copii: „Uitaţi pe ce lucrare grandioasă o să păşiţi!”

 

“Este un proiect pe care comunitatea din Mihăeşti şi-l dorea a fi realizat de mai mulţi ani. Însă, datorită valorii foarte mari, acest proiect ar fi fost imposibil de implementat din fonduri locale, imposibil de realizat fără sprijinul Consiliului Judeţean Argeş. Şi mai avem multe proiecte împreună cu Consiliul Judeţean. Vreau să le spun copiilor care astăzi sunt aici că, atunci când eram eu mică, aici era un pod de lemn, un pod al căror blăni erau foarte distanţate şi, dacă nu erai atent pe unde călcai, riscai să cazi în râu. Ei bine, voi astăzi sunteţi nişte fericiţi pentru că uitaţi pe ce lucrare grandioasă o să păşiţi!”, a declarat, la inaugurarea podului, Andreea Crîmpiţă-Matei, primarul comunei Mihăeşti (PSD). Înainte ca aceasta să fie aleasă primar în 2020, comuna a fost condusă timp de cinci mandate de către Gheorghe Matei, tatăl său.

 

Inspectorul şcolar general: ”Nu agreez tipul acesta de festivisme populiste”

 

„Adevărul” a solicitat Inspectoratului Şcolar Argeş un punct de vedere oficial pentru a afla dacă cei zece copii scoşi în costume populare la inaugurarea podului de la Mihăeşti au avut acordul şcolii şi al părinţilor pentru a fi aduşi la eveniment.

Inspectoratul Şcolar Argeş va verifica dacă cei 10 copii au avut acordul şcolii şi al părinţilor pentru a fi aduşi la inaugurare FOTO: Consiliul Judeţean Argeş

„Vom face o verificare cu privire la programul copiilor care au participat la acea acţiune. Vom verifica şi dacă au fost acordurile părinţilor pentru ca acei copii să participe la inaugurarea acelui pod. Se mai practică de către unii acest lucru, dacă inaugurează o investiţie iau copii de la şcoală... Eu nu prea agreez tipul acesta de festivisime populiste, vechi şi de demult”, a declarat pentru „Adevărul” Dumitru Tudosoiu, inspectorul şcolar general al judeţului Argeş.

 

Vă recomandăm să mai citiţi:


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările