Desertul original şi răcoritor. Cum se prepară prăjitura cu mentă şi cocos

Desertul original şi răcoritor. Cum se prepară prăjitura cu mentă şi
cocos

Prăjitura se prepară în mai puţin de o oră şi jumătate FOTO: bucataras.ro

Dacă doriţi să vă surprindeţi invitaţii cu un desert original şi răcoritor, atunci prăjitura cu mentă şi cocos poate fi o soluţie potrivită şi la îndemână. Vă prezentăm în rândurile de mai jos cum se prepară această reţetă inedită.

Iată mai întâi de ce ingrediente aveţi nevoie pentru a pregăti originala păjitură: 100 grame fulgi nucă de cocos, 250 grame zahăr, 300 grame făină, 100 ml sirop de mentă, 150 ml iaurt, 100 ml ulei de floarea soarelui, 200 grame ciocolată, un plic de praf de copt şi trei ouă.

Ingrediente reţeta Prăjitură cu mentă, ciocolată şi nuca de cocos:

Pentru a pregăti blatul, puneţi mai întâi ouăle, iaurtul şi uleiul într-un vas şi amestecaţi totul bine. Adăugaţi apoi zahărul şi amestecaţi până când acesta se topeşte. Următorul pas este acela de a adăuga siropul de mentă. După aceea trebuie să adăugaţi în compoziţie făina, praful de copt şi cele 100 de grame de fulgi de cocos şi să amestecaţi până când se încorporează toate ingredientele.

Pentru a pregăti glazura prăjiturii trebuie mai întâi să tapetaţi o tavă cu hârtie de copt şi să radeţi ciocolata uniform pe hârtia de copt. Ungeţi pereţii tăvii cu ulei şi tapetaţi-i după aceea cu făină. Turnaţi apoi compoziţia blatului şi nivelaţi totul cu o spatulă.

Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit şi lăsaţi-o timp de minimum un sfert de oră la foc mic, apoi creşteţi temperatura şi mai lăsaţi prăjitura încă 20 de minute sau până când trece testul scobitorii. Lăsaţi apoi prăjitura la răcit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările